Home / Cointreau Best Bar Team  / Tunes Bar Amsterdam stelt zich voor

Tunes Bar Amsterdam stelt zich voor

team-tunes-amsterdam
banner

Tunes Bar Amsterdam is gesitueerd in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. De transparent back bar die door Piero Lissoni is ontworpen is een van de eye catchers van de bar. Ondanks dat het bar team nog relatief jong is en dat ze nog maar kort met ze samenwerken, willen ze laten zien wat ze in huis hebben.

“Omdat we een relatief nieuw en klein team hebben, zijn we erg op elkaar aangewezen. Het voordeel hiervan is dat we een frisse kijk hebben maar ook snel kunnen schakelen met elkaar. Het meedoen aan deze wedstrijd is voor ons erg interessant omdat het goed is voor onze motivatie en teambuilding. Cointreau is voor ons een product die veelzijdig is en waar we alle kanten mee op kunnen. We gebruiken ook vaak Cointreau als dames vragen om een cocktail met fruit omdat Cointreau erg goed samengaat met verschillende vruchten.”

Rob Gosker:

Rob, de head bartender is inmiddels ruim een half jaar werkzaam bij Tunes Bar maar geen onbekende in de Nederlandse barindustrie. Rob is al jaren bezig met cocktails en is ooit begonnen in Utrecht waar hij de vrijheid kreeg om veel met cocktails te doen. Rob houdt ervan om gasten te verrassen en hun verwachtingspatroon te overtreffen. Tunes Bar is de eerste hotelbar waar hij werkzaam is.

Richard Straub:

Richard werkt pas 5 maanden bij Tunes maar heeft voorheen al bij veel hotelbarren gewerkt. Hij vindt het leuk om gasten te adviseren, dingen te proberen en gasten met een goed gevoel naar huis te laten gaan.

Dior:

Dior is pas 1,5 maand werkzaam bij Tunes en heeft voorheen bij Bocinq gewerkt. Hij is bij Tunes Bar terecht gekomen via Rob en houdt ervan om met internationale gasten te werken. Dior wilt nog heel veel leren over dranken en de Cointreau Best Bar Team Contest is hiervoor de ideale kans.

Esther:

Esther werkt pas 2 weken bij Tunes Bar maar heeft voorheen 4 jaar in hotels gewerkt. Zij zorgt voor goede service bij Tunes Bar maar heeft daarnaast ook barista ervaring.

Tunes Bar Cointreau Fizz

Met hun signature Cointreau Fizz willen ze bij Tunes Bar een elegante maar toch krachtige Fizz creëren. Een Fizz die zowel vrouwelijk als mannelijk moet zijn. De gin geeft de cocktail een beetje bite en de granaatappel zorgt voor de elegantie in de cocktail. Het eiwit zorgt voor een mooie romige textuur. Stuk voor stuk ingrediënten die mooi bij Cointreau passen.

Ingrediënten

45 ml Cointreau
15 ml Gin
20 ml granaatappelsap
10 ml verse limoensap
egg white

Voeg alle ingrediënten toe aan een met ijs gevulde shaker en shake hard en krachtig. Strain het geheel daarna in een met crushed ijs gevulde tumbler en top af met een splash sparkling water. Garneer de Fizz met verse granaatappel.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!