Home / Cointreau Best Bar Team  / Tunes Amsterdam | Mixology ronde

Tunes Amsterdam | Mixology ronde

tunes-amsterdam
banner

Mixen of mengen, that’s what it’s all about! In deze ronde vatten wij de term mixology op als een combinatie van oud en nieuw. Tunes Bar is gevestigd in het Conservatorium Hotel. Een hotel dat deel uit maakt van The Set waar het belangrijkste concept is het samen gaan van oud en nieuw. Het Conservatorium Hotel bevindt zich in een historisch pand dat in een modern design jasje is gestoken. En op deze manier willen wij ook de klassieke cocktails laten terug komen in een moderne uitvoering.

Tunes Amsterdam – PEARLS OF GOLD


Deze cocktail is gecreëerd ter eren van de Bellini. Elke shaker weet dat juist een simpele cocktail, met maar twee ingrediënten, vaak de meest lastige is om perfect te bereiden. We gaan de uitdaging aan en presenteren de Pearls of Gold, Bellini modern style. Onze toevoeging aan deze klassieker is de gouden Cointreau parels die ook nog eens zorgen voor een luxe uitstraling.

150 ml Champagne
1 tbs Gold Cointreau Pearls gemaakt van alginaat en gouden blaadjes

Tunes Amsterdam – SEPTEMBER NEVER ENDS


Uit Guatemala komt de Rum die ons heeft geïnspireerd tot het creëren van deze warme herfst cocktail. Cointreau zorgt voor de finishing touch samen met een zeer bijzondere cola, namelijk Q Kola. Deze originele combinatie van smaken trakteert de drinker op een zeer speciale beleving. Deze cocktail wordt geserveerd in ons beroemde gin&tonic glas.

50 ml Aged rum
10 ml Cointreau
25 ml Q Kola
Scheut 8 jaar oude rum
Sinasappelschil

Tunes Amsterdam – ORIGAMI BIRD


Al 300 jaar voor Christus werd er Sake gedronken in Japan. Voor ons was dit de perfecte aanleiding voor het creëren van deze cocktail. Deze dagen is er ook een ander Japanse specialiteit die we veel tegen komen, namelijk sushi. Deze wordt geserveerd in trendy hotspots. In Tunes Bar is deze mode ook gearriveerd, nogmaals zien we de mixology van oud en nieuw terug in de combinatie van drank en eten.
Deze cocktail is het ultieme symbool van het samen smelten van twee tijdslijnen.

20 ml Sake
25 ml ananassap
5 druppels selderij bitter
Gember
20 ml citroengras siroop
10 ml Cointreau
Opmaak: Origami vogel

Tekst en foto’s: Tunes Amsterdam

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!