Home / Cointreau Best Bar Team  / Parc Breda stelt zich voor

Parc Breda stelt zich voor

parc-breda
banner

Als het aan Parc Breda ligt, zien ze na afloop van de competitie al een mooi stukje tekst over hun overwinning: “En de winnaar van Cointreau best bar team contest 2013 is: Parc Breda. Een team dat tijdens de competitie grote stappen heeft gemaakt. Parc Breda is een cocktailbar waar iedereen kan genieten van een gastvrije, haast Bourgondische ambiance waar kwaliteit op nummer 1 staat. Parc Breda onderscheidt zich van de rest doordat jong, oud en zowel ervaren als onervaren cocktaildrinkers zich op hun gemak voelen. Naast de all-time favorieten hebben ze ook een aantal signature cocktails op de kaart staan die bij de liefhebbers zeker veel waardering krijgen.”

Een groot gedeelte in bovenstaande tekst bestaat uit doelstellingen die we voor ons zelf gesteld hebben. Parc Breda is een horeca totaal concept dat in 2008 tweede is geworden in de categorie “best hospitality concept” bij Venuez. Nog steeds is Parc Breda één van de meest toonaangevende horeca zaken in Breda. Parc Breda is een jong en modern bedrijf en heeft een groot bezoekers aantal. De bezoekers van Parc Breda zijn met drie woorden te omschrijven, namelijk: “hip, jong en trendy”. Op vrijdag en zaterdag hebben we vanaf 22:00 tot 02:00 op de begane grond een DJ staan met regelmatig een live artiest. Op de eerste etage is de cocktailbar. Deze is op donderdag t/m zaterdag vanaf 20:00 open.

Wij zien Cointreau als een merk dat zich chic en trendy op de kaart wil zetten, bij een jong en moderne doelgroep. Precies de doelgroep die wij in de zaak rond hebben lopen. We hebben afgelopen tijd hard gewerkt om de cocktailbar naar een hoger niveau te tillen. Hier hebben wij erg goede reacties op gekregen. We hebben dagen dat het al vroeg vol zit en hebben een maand geleden een nieuw record gevestigd. Het resultaat was dat we op één avond 163 cocktails hadden gemaakt.

Helaas zijn wij nog niet beste bartenders van Nederland, daarom spreekt deze competitie ons aan. Wij kunnen ons op meerdere vlakken bewijzen en Nederland laten zien waar Parc Breda in uitblinkt. Daarom verdient de cocktailbar van Parc Breda de kans om zich op de kaart te zetten in Nederland. Onze eerste stap zetten we graag via Cointreau.

Björn Eijt:

Björn is floor manager bij Parc Breda en heeft vooral de cocktailbar onder zijn hoede. “Ik heb een geweldig team onder me!”

Choon-Leong Lai:

Heel gemotiveerd om de cocktailbar naar een hoger niveau te brengen. Maakt andere mensen enthousiast over cocktaills, zowel gasten als collega’s.

Mike Engelmoer:

Ervaren horeca medewerker, nadat hij tot 22:00 het restaurant onder zijn hoede heeft gehad. Gaat hij snel naar de 1e etage om Choon de rest van de avond te ondersteunen.

Sander Hoek:

Sander is evenals Mike een persoon die vooral hospitality gericht is, hij zou in alle aspecten van de zaak uitblinken. Dus ook de cocktailbar!

Parc Breda – Signature Cointreau Fizz

Speciaal voor de eerste ronde van de Cointreau Best Bar Team Contest 2013 heeft het team van Parc Breda hun eigen signature Cointreau Fizz bedacht. “We wilde het zomers, fris en toegankelijk houden. Ananas bleek een goede match te zijn met Cointreau, ananas gaat weer goed met karamel. Zo kwamen we al snel op een basis waar we wel tevreden mee waren, alleen misten we nog een bite!

We hebben veel verschillend kruiden geprobeerd waaronder rozemarijn en chili. Helaas lukte het niet om de rozemarijn in balans te krijgen met de ananas. Chili was het helaas ook niet helemaal. Gember bleek wel prima te gaan met ananas en Cointreau.

Parc’s Cointreau Fizz

slice gember (3mm dik)
Kwart slice ananas
50ml Cointreau
3 ml Monin Caramel
20 ml citroensap
2 dashes orange bitters (angostura)

Muddle de gember en de ananas, voeg daarna de overige ingredienten toe. Shaken met ijs en dubbelstrainen in een met ijs gevulde tumbler en top af met sparkling water. Garneer de cocktail met ananasblad en een slice gember.

POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!