Home / Cointreau Best Bar Team  / Level Rotterdam | Mixology ronde

Level Rotterdam | Mixology ronde

team-level-rotterdam
banner

Ronde drie! Drie Cocktails! Drie onwijs sexy (lees: arrogante, iets te dikke) barmannen. Dit moet goed gaan komen….

Level Rotterdam – Cointiki Fizz


Met de Cointreau Fizz uit ronde 1 gooiden we helaas geen hoge ogen. Vandaar dat we ervoor gekozen hebben van ons oorspronkelijke fizz recept af te stappen en iets compleet anders te maken. Het resultaat: ‘Just another (tiki) G.O.D.: De Cointiki Fizz’. Want ook tiki-Goden passen in ons …we Believe concept. In dit Goddelijke drankje gaat uiteraard Cointreau. Om er een tiki twist aan te geven mengen we er ook wat Rum doorheen. In dit geval Chairman’s Reserve, wat ervoor zorgt dat de fizz een lekker frisdroge, lichtgerookt smaakje krijgt. We shaken tevens een dun stukje rode peper mee, elderflower siroop, the bitter truth Creool Bitters en Limoensap. Na het shaken fine strainen over crushed ice in je favoriete tiki mug. Aftoppen doen we zoals het een echte fizz betaamd met Bruisend water van San Pellegrino.

Recept:
40 ml Cointreau
20 ml Chairman’s Reserve
10 ml Elderflower siroop
20 ml Limoensap (gezeefd)
1 slice rode peper
2 dashes Bitter Truth Creool Bitters Aftoppen met San Pellegrino.

Level Rotterdam – Deauville Cocktail with a Cointwist


Het tweede drankje is onze classic met een Cointwist! Ook hier wilden we weer voortborduren op de …we Believe campagne. Het lag daarom voor de hand dat we zouden kiezen voor de rusty nail, naar de roestige spijkers waarmee Jezus Christus aan het kruis genageld was.
Toch hebben we voor een ander (veel lekkerder) drankje gekozen; De Deauville Cocktail uit de Jaren ’30. Klassiek, Frans, Elegant. Deze cocktail past helemaal in de Cointreau Sferen.

Uiteraard gaat er Calvados in deze klassieker. Wij gebruiken Busnel V.S.O.P., daarnaast vervangen we de Brandy door een Hollandse Gin, om er een nog frisfruitigere twist aan te geven. Cointreau, citroensap, home made absinth bitters en bartenders love volmaken deze fruitige klassieker tot M.A.R.I.A, give me a drink.

Recept:
30 ml Cointreau
30 ml Gin
22,5 ml Calvados Busnel V.S.O.P 20 ml citroensap (gezeefd)
2 dashes Absinth bitters
Tons of Bartenders Love.
Gently stirred en double strained in een gekoeld martini glas. Voor de garnering heb je nog een spijker of in ons geval schroef nodig. Als garnering hebben we namelijk gekozen voor vastgenagelde HANDsinaasappeltjes.

Level Rotterdam – The Last Supper


Onze signature Cointreau cocktail is gebaseerd op het ‘Laatste Avondmaal’ van Da Vinci. Hij heet dan ook toepasselijk ‘The Last Supper’.
Voor deze cocktail hebben we speciaal water om laten toveren in wijn (een fruitige Nero d’Avola-merlot uit het land waar da Vinci geboren is). Deze giet je in een boston shaker over 5 gemuddelde blauwe druiven. Uiteraard gaat ook hier weer Cointreau bij. De overige ingredienten zijn: Martini Rosso, Citroensap, Sinaasappelzest en Peychaud Bitters.

Recept:
5 blauwe druiven gemuddeld
30 ml Cointreau
30 ml Nero D’avola-Merlot
10 ml Rode vermouth
10 ml Citroensap
3 dashes Peychaud Bitters 2x Sinaasappelzest
en wederom een hoop liefde.
Als garnering heel toepasselijk een Kruis, en bloedrode aalbesjes. Daarnaast serveren we er een stukje brood of een Hostie bij.

XoXo,
Team Level (Dave, Duy & Romario)

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!