Home / Cointreau Best Bar Team  / Door 74 stelt zich voor

Door 74 stelt zich voor

team-door74-amsterdam
banner

Door 74 is allang geen onbekende meer van de Cointreau Best Bar Team Contest, het is namelijk de 3de keer dat Door 74 meedoet. Ze waren vorig jaar zelfs als tweede geëindigd en willen dit jaar sowieso in de finale terecht komen. Voor degenen die nog nooit van Door 74 hebben gehoord, kunnen we met zekerheid zeggen dat zij vast en zeker ook dit jaar weer hoge ogen zullen gaan gooien.

“Door 74 is een speakeasy bar in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam, het interieur en de sfeer oogt chique maar iedereen die mooie dranken kan waarderen is daar welkom. Omdat dit geen individuele wedstrijd is, doen we hier graag aan mee. Door deze wedstrijd groeien wij als team, samen is ook veel leuker dan alleen. Omdat we maar met een kleine team zijn, zien we elkaar heel veel. We zijn daarom ook erg hecht, je zou zelfs bijna kunnen zeggen dat we als een soort familie voor elkaar zijn. Cointreau is voor ons een persoonlijk product waarbij we gelijk moeten denken aan Alfred Cointreau en Angers.”

Anna Liebermann:

Anna komt oorspronkelijk uit Zwitserland en werkt inmiddels een jaar bij Door 74. Zij heeft kunst gestudeerd, maar vond horeca toch meer haar ding. Zij is van mening dat er meer vrouwen in een bar moeten werken.

Timo Janse-de Vries:

Als je denkt aan Door 74 denk je meteen aan Timo. Timo werkt al sinds de opening (+/- 5 jaar) bij Door 74 en is daar niet weg te denken. Ooit was hij student Economie aan de UVA maar vond zijn roeping als bartender.

Jim Brands:

Een oude bekende van de Cointreau Best Bar Team, maar destijds werkzaam voor Bar Italia. Dit jaar doet Jim met zijn 5 jaar barervaring mee als teamlid van Door 74.

Tess Posthumus:

Tess werkt inmiddels 4 jaar bij Door 74 en studeert daarnaast nog Sociologie, Media & Cultuur. Voor haar is bartending niet zomaar een bijbaan, het is echt haar passie.

Lani, Mailani Fizz

Het team van Door 74 creëerden speciaal voor de eerste ronde van de Cointreau Best Bar Team Contest een Fizz die, met vooruitzicht op het weer, fris en toegankelijk is maar toch wat complexiteit met zich meebrengt.

50 ml Cointreau
15 ml homemade Orgeat (huisgemaakt door middel van geroosterde amandelen)
5 ml Absinthe
30 ml citroensap
2 dashes Cointreau bitters
3 basilicumblaadjes

Voeg alle ingrediënten toe aan een met ijs gevulde shaker, shake hard en krachtig. Strain het geheel daarna in een met ijs gevulde Fizz glas, top af met sparkling water en garneer met basilicum en zomerse vruchten.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!