Home / Cointreau Best Bar Team  / Cointreau Best Bar Team Contest 2013

Cointreau Best Bar Team Contest 2013

alfred-cointreau
banner

Na een zeer succesvolle Cointreau Best Bar Team Contest 2012 waarmee Cointreau oa de ‘World Wide Innovation Award’ won en team Zeezicht uit Breda er met de titel vandoor ging, gaat per 1 juni 2013 de Cointreau Best Bar Team Contest van start! Dit jaar zullen er een aantal wijzigingen zijn, waaronder de “open inschrijvingen”. Vanaf heden kan jij je dan ook als bar team inschrijven voor deze spetterende contest, let op er zullen slechts 10 bar teams kunnen meestrijden, dus zorg dat jouw motivatie is bijgesloten om een kans te maken op een plekje in deze unieke bar team contest! Dit jaar zal de competitie tevens bestaan uit slechts 5 rondes, waarna de top 3 bar teams overblijven. De 3 teams zullen vervolgens strijden om de titel tijdens de finale die in november 2013 zal plaatsvinden.

Het winnende team zal een geheel verzorgde reis voor vier personen winnen naar Cointreau in Angers en Parijs. Voor een beschrijving van de prijs kan je het artikel bekijken van het bezoek aan Cointreau met de winnaars van 2012.

Cointreau Academie – Een trip naar Angers & Parijs – dag 1
Cointreau Academie – Een trip naar Angers & Parijs – dag 2

Ronde 1 – introductie

Tijdens de eerste ronde zullen we een bezoek brengen aan je bar om de deelnemende leden op de foto te zetten en een paar vragen te stellen. Daarnaast vragen we je om je ultieme Cointreau Fizz aan ons te presenteren.

Als we bij je langs zijn geweest om je team op de foto te zetten en de teamvragen zijn beantwoord krijg je al 15 punten. Daarnaast beoordelen we je Cointreau Fizz signature die wordt beoordeeld op originaliteit, smaak, aroma en de look van je Fizz Cocktail, waar je in totaal maximaal 20 punten mee kan scoren.

Ronde 2 – Visibility

In de tweede ronde mag je voor een budget van 250 euro als team exposure/visibility creëren voor Cointreau in je bar. Je wordt beoordeeld op originaliteit, exposure, kwaliteit van je aangeleverde artikel, het delen op social media en het op tijd uitvoeren en communiceren van je actie. In deze ronde kan je in totaal maximaal 40 punten scoren.

Ronde 3 – Show your mixology

In deze ronde ga je voor volgende categorieën ‘Cointreau Fizz’, ‘Classic with a twist’ en een ‘free creative Cointreau Cocktail’ een eigen variant creëren. We willen in deze ronde ook het verhaal weten achter de cocktails. Hoe ben je op de cocktails gekomen en waarom heb je bepaalde ingrediënten gecombineerd. De cocktails die je hebt bedacht en het verhaal erachter stuur je vervolgens naar Sensez waarna we alle ingestuurde cocktails zullen beoordelen op originaliteit, smaak, aroma en looks. Daarnaast zullen we letten op de kwaliteit van het aangeleverde artikel op Sensez, het delen van je cocktails op social media en het op tijd uitvoeren en communiceren van de opdracht. In deze ronde kan je in totaal 40 punten scoren.

Ronde 4 – Creatieve ronde

De vierde ronde staat in het teken van het opzetten van een Cointreau event. Hierbij zal er ondersteuning zijn met POS materiaal van Cointreau en fotografie vanuit Sensez tijdens je evenement. Ook voor deze ronde is er weer een budget beschikbaar om je evenement te organiseren. Er zal worden beoordeeld op het op tijd doorgeven van het evenement, het aantal verkochte Cointreau cocktails, originaliteit van het evenement, de drukte van de middag/avond en de inzet van het beschikbare budget. In deze ronde kan je in totaal 40 punten scoren.

Ronde 5 – Visits

Stefanie van Cointreau en Ming van Sensez zullen je bar tijdens de 5de ronde bezoeken om een van je Cointreau cocktails te proeven en om je een paar vragen te stellen over Cointreau. In deze ronde kan je maximaal 40 punten scoren.

Ronde 6 – Shake it Up!

In deze ronde zullen van de 10 deelnemende bar teams slechts 3 teams overblijven om te strijden voor de titel Cointreau Best Bar Team 2013. Tijdens Shake it up zullen jullie worden getest op jullie skills en teamwork, waarna er uiteindelijk 1 team met de titel vandoor zal gaan!

Meer weten over de puntentelling en de contest? Download hier het reglement van Cointreau Best Bar Team 2013.

Er kunnen dit jaar slechts 10 teams uit heel Nederland meedoen. Schrijf je daarom alvast in met de naam van je 4 teamleden en een motivatie waarom jullie team het beste bar team is van 2013.

[button size=medium style=less_round color=gray align=none url=http://www.sensez.nl/inschrijfformulier-cointreau-best-bar-team-2013]Schrijf je nu in[/button]

Veelgestelde vragen:

Q. In ons team weten we niet allemaal wat van cocktails af, mogen wij dan meedoen?
A. Ja het gaat om een teamprestatie, wel is het de bedoeling dat minimaal 1 persoon wat afweet van cocktails

Q. Hoe bepalen jullie welke teams er mee mogen doen?
A. Aan de hand van de motivatie zullen we een selectie uitvoeren van de 10 teams die zullen meedoen in de 2013 editie

Q. Moeten alle teamleden minimaal 18 jaar zijn?
A. Wij werken met een product dat alleen maar geschikt is voor personen van 18 jaar en ouder, personen onder de 18 jaar mogen daarom ook niet meedoen met deze contest

Q. Met hoeveel mensen moeten we meedoen met deze contest?
A. Deze contest is bedoeld voor een bar team van minimaal 4 personen, er mogen uiteraard wel meer mensen zijn die meehelpen tijdens deze contest

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!