Home / Cointreau Best Bar Team  / Breakaway Rotterdam stelt zich voor

Breakaway Rotterdam stelt zich voor

breakaway-rotterdam-team
banner

Breakaway Rotterdam is een easy going cocktailbar met een echte Amerikaanse sfeer, voor ieder is er wat wils. Entertainment en plezier staan hoog in het vaandel bij Breakaway. De cocktailbartenders van Breakaway maken er dan ook graag een echte show van achter de bar.

“Dit jaar bestaat Breakaway Rotterdam 20 jaar en dat gaan we vieren ook, hopelijk met de titel Cointreau Best Bar Team 2013 op zak. Ons team bestaat uit gepassioneerde bartenders die allemaal een hart voor de zaak hebben. Samen staan we sterk en vullen we elkaar goed aan. Bij het woord Cointreau moeten we meteen denken aan Frans, Classy, niet te zoet of te sterk en goed te mixen.”

Alvaro Reijme:

Alvaro werkt ruim 7 jaar in de horeca, waarvan de laatste 3 bij Breakaway in Rotterdam. Hij wilt laten zien dat Breakaway na 20 jaar sinds de opening nog steeds bij de Nederlandse top hoort.

Vincent Ogink:

Vincent is sinds 1 jaar bedrijfsleider van Breakaway, vanaf zijn 18de is horeca echt zijn passie. Dit jaar bestaat Breakaway 20 jaar en zijn missie is om Breakaway de komende 20 jaar op de kaart te houden.

Younes Bouhaddane:

Younes is zo goed als ‘geboren in een bar’, zijn ouders hebben zelf namelijk ook een horecazaak. Je zou kunnen zeggen dat de horeca hem met de paplepel is ingegoten. Horeca is het helemaalvoor hem en hij vindt het al 3,5 jaar geweldig bij Breakaway.

Voytek Barycki:

Voytek werkt pas 4 maanden bij Breakaway maar hoort er al helemaal thuis. Niet zo gek als je weet dat hij dol is op drank, poolen en motoren.

Summer in New Orleans


Met hun signature Fizz wilden de bartenders van Breakaway een brug slaan tussen het Franse van Cointreau en het Amerikaanse van Breakaway. Daarbij dachten ze meteen aan New Orleans waar het Franse gedeelte permanent aanwezig is op Amerikaans grondgebied. Bourbon is dan ook de perfecte aanvulling voor hun Fizz waarbij port voor de diepte zorgt en de limoen voor de frisheid.

50 ml Cointreau
15 ml Bourbon
15 ml Rode port
30 ml verse limoensap
15 ml perziksiroop
3 orange zest

Muddle de 3 orange zest in een shaker en voeg de overige ingrediënten toe. Shaken met ijs en doublestrain in een met ijs gevuld wijnglas. Aftoppen met een beetje sparkling water.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!