Home / Special  / World’s 50 Best Bars Awards 2016

World’s 50 Best Bars Awards 2016

50-best-bars

Op 6 oktober 2016 vond de 8st editie van The World’s 50 Best Bar Awards plaats in Londen. The World’s 50 Best Bar Awards is een initiatief van Drinks International, een tijdsschrift voor de global drinks industry.

Drinks International

Drinks International coördineert de totstandkoming van de 50 beste bars uit de wereld gebaseerd op nominaties van 400 prominente figuren uit de barindustrie zoals Lewis Jaffrey, Jim Meehan, Charlie Ainsbury, Alex Kratena, Peter Dorelli en Tim Phillips. Afgelopen jaren waren bars in Europa goed vertegenwoordigt, interessant om dit jaar te zien of deze bars stand houden door opkomende cocktailsteden zoals Londen, New York, Sydney, Singapore, San Francisco en Miami.

Aziatisch opkomst

manhattan
In de lijst van de beste 50 bars zien we in de loop van de jaren steeds meer Aziatisch bars verschijnen. Zo staan er 3 bars in uit Singapore: Manhattan (11), 28 Hongkong Street (14) en Operation Dagger (21), nieuwkomer Speak Low (15) uit Shanghai, Lobster Bar (27) en Quinary (41) uit Hong Kong en bar High Five (23) uit Tokio. Hieruit kunnen we stellen dat Singapore de cocktail hoofdstad is in Azië.

London en New York

dead-rabbit
De 10 beste bars van de wereld word vooral gedomineerd door bars uit New York en Londen. Met een uitzondering van The Clumsies in Athene. Doordat 4-voudig winnaar Artesian uit de running is, zien we The Dead Rabbit Grocery & Grog op de eerste plek staan waardoor ze zich de beste bar van de wereld mogen noemen.

Tales & Spirits

tales-and-spirits
Ook dit jaar is er een Nederlandse bar vertegenwoordigd. Tales & Spirits (Amsterdam) is maar liefst 12 plaatsen gestegen ten opzichte van vorig jaar waardoor ze nu op de 18de plaats staan in de lijst met 50 beste bars van de wereld. Door 74 is helaas uit de lijst verdwenen waardoor Tales & Spirits de enige bar is die Nederland vertegenwoordigd in deze prestigieuze lijst.

De complete lijst van de 50 beste barren van de wereld is hieronder te vinden.

  1. The Dead Rabbit Grocery & Grog, New York
  2. American Bar, London
  3. Dandelyan, London
  4. Connaught Bar, London
  5. Attaboy, New York
  6. The Gibson, London
  7. Employees Only, New York
  8. Nomad Bar, New York
  9. The Clumsies, Athens
  10. Happiness Forgets, London
  11. Manhattan, Singapore
  12. The Baxter Inn, Sydney
  13. Licoreria Limantour, Mexico City
  14. 28 Hongkong Street, Singapore
  15. Speak Low, Shanghai
  16. The Broken Shaker, Miami
  17. Candelaria, Paris
  18. Tales & Spirits, Amsterdam
  19. Nightjar, London
  20. Maison Premiere, New York
  21. Operation Dagger, Singapore
  22. Black Pearl, Melbourne
  23. High Five, Tokyo
  24. Little Red Door, Paris
  25. Linje Tio, Stockholm
  26. Central Station, Beirut
  27. Lobster Bar, Hong Kong
  28. Mace, New York
  29. Smuggler’s Cove, San Francisco
  30. Bar Termini, London
  31. La Factoria, Old San Juan
  32. Oriole, London
  33. The Jerry Thomas Project, Rome
  34. Dante, New York
  35. Trick Dog, San Francisco
  36. ABV, San Francisco
  37. The Walker Inn, Los Angeles
  38. Nottingham Forest, Milan
  39. Aviary, Chicago
  40. Baba au Rum, Athens
  41. Quinary, Hong Kong
  42. Himkok, Oslo
  43. Lost & Found, Nicosia
  44. Ruby, Copenhagen
  45. PDT, New York
  46. Bulletin Place, Sydney
  47. Bramble, Edinburgh
  48. Callooh Callay, London
  49. Floreria Atlantico, Buenos Aires
  50. Buck & Breck, Berlin

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!