Home / Special  / Perfect Serve Barshow 2016

Perfect Serve Barshow 2016

perfectservebarshow2016
banner

De organisatoren van de Perfect Serve Barshow Amsterdam kunnen terugkijken op twee succesvolle dagen in het Westergasterras. De show door barprofessionals voor barprofessionals richt zich op de Nederlandse (en internationale) barindustrie met prominente sprekers uit de hele wereld en interessante merken. Met deze derde editie sluiten topbartenders Tess Posthumus en Kevin Kroon zich aan het team waardoor de show nu wordt gerund door 3 Diageo World Class winners (Timo Janse – 2010, Tess Posthumus – 2015 en Kevin Kroon – 2016). Het volledige programma is te vinden bij de aankondiging van Perfect Serve Barshow Amsterdam op Sensez.

Cocktailwedstrijden

Perfect Serve Barshow 2016 was zoals voorgaande jaren het podium voor een aantal interessante cocktailwedstrijden.

Dag 1 – Peroni
perfect-serve-barshow-2016-dag1-lores-141
Op de eerste dag werd de Peroni cocktailwedstrijd georganiseerd waar bartenders met het Italiaanse biermerk een cocktail mochten bedenken. In de jury zaten Marcel (Eigenaar Behind Bars Utrecht), Rick (Eigenaar Feijoa Amsterdam) en Martin (World Class room) zij vonden de creatie van Lucas Sedlmaier het beste van alle deelnemers.

Dag 1 – Sikinos Mediterranen Cocktail Challenge
perfect-serve-barshow-2016-dag1-lores-192
Daarnaast vond er op de eerste dag de Skinos ‘Two Bartenders One Cocktail’ competitie plaats waar bartenders op ludieke wijze hun cocktail mochten presenteren met zijn tweeën. We zagen bartenders die met hun hoofd aan elkaar waren gebonden, borden die werden stukgegooid en andere interessante presentaties. De winnaars van deze wedstrijd waren Felipe Braz en Nils van der Slink van Pulitzer’s Bar Amsterdam.
skinos
Foto: Joost Pronk

Dag 2 – Merlet Sidecar cocktail competition
perfect-serve-barshow-2016-dag2-web-114
Op de tweede dag vond de Nederlandse kwalificatie van de Merlet Sidecar cocktail competition plaats. Bartenders mochten door hun unieke Merlet creatie tonen aan de jury. De 3 winnaars Kristaan Jagerman (De Smaakambassade), Elisa Bouchon (The Tailor) en Arima Garabidian (Venster33) mogen zich opnieuw bewijzen tijdens de finale van de Benelux.

Dag 2 – Sensez Battle of the Brand Ambassadors 2016
perfect-serve-barshow-2016-dag2-web-259
De wedstrijd waar we het meest enthousiast over waren, was natuurlijk de Sensez Battle of the Brand Ambassadors. Een wedstrijd die we 3 jaar geleden verzonnen en die we nu in samenwerking met Perfect Serve Barshow organiseren (Timo, bedankt!). In deze unieke wedstrijd die nergens anders international wordt gehouden, mogen brand ambassadors hun eigen cocktailcreatie presenteren aan een jury van bareigenaren (Sergej Fokke, Remco Babay en Niels van Wouwe), de presentatie was in handen van topbartender Ivar de Lange. Tijdens de bekendmaking van de winnaar kwam een interessante twist, de driekoppige jury hadden namelijk 2 winnaars (Hani Asfdaai van Loopuyt en Ben Warren van Bulleit) aangekondigd die het tegen elkaar op mochten nemen tijdens een heuse shake off!
perfect-serve-barshow-2016-dag2-web-248
De 2 brandambassadors hadden 3 minuten om hun ingrediënten te verzamelen op de Perfect Serve Barshow en 5 minuten om hun cocktail te presenteren. Na een verhitte strijd (waarbij de Loopuyt aanhang hun shirt uiteraard niet aan konden houden) werd Ben Warren van Bulleit tot winnaar uitgeroepen!
perfect-serve-barshow-2016-dag2-web-264

Meer foto’s binnenkort op de Facebook pagina van Perfect Serve Barshow Amsterdam!

Timo, Tess en Kevin wat hebben jullie een mooie show neergezet. We hebben nu al zin in Perfect Serve Barshow 2017!

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!