Home / Special  / Food and Beer pairing met Lowlander Winter Ale

Food and Beer pairing met Lowlander Winter Ale

winterale
banner

Kortere dagen, langere avonden: voor ons de perfecte tijd om lekker binnen te blijven, de kaarsen aan te steken en vrienden en familie uit te nodigen aan een tafel vol eten en drinken. Het is dé tijd om te genieten van de goede dingen in het leven, zoals ons vijfde Lowlander bier: een kruidige Winter Ale gebrouwen met kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en gember. Lekker aan het einde van een koude dag maar met zijn verwarmende speculaas finish ook het perfecte bier… om mee te koken!

Koken met bierDe combinatie bier en burger kennen we allemaal maar er is zoveel meer te ontdekken als het gaat om bier pairing. De Lowlander aanpak is simpel: eten is beter met bier en bier is beter met eten; al onze bieren hebben dan ook uitgesproken food pairings. Onze nieuwste Winter Ale is daarop geen uitzondering, we delen graag een paar van onze favoriete Winter Ale pairings met je.

Lowlander Winter Ale & Stoofvlees

winterale-lores-33-1024x683
Niets zo fijn in koude dagen als een grote pan stoofvlees. In ons recept versterken we de speculaas finish van onze Winter Ale door het toevoegen van speculaas koekjes in de stoofpot. Zoet en kruidig tegelijkertijd; een goed voorbeeld van bier pairing én koken met bier.

Bekijk het recept van de ‘Speculaas Spiced Winter Ale Stew

Lowlander Winter Ale & Feestelijk geglaceerde kerstham

winterale-lores-35-1024x683
Gebaseerd op de American Brown Ale stijl past onze Winter Ale perfect bij de smaak van harde, oude kazen. Maar de subtiele zoetheid van het bier past ook perfect bij zoutig varkensvlees. Voor een interessante balans hebben we de Winter Ale gebruikt in een feestelijke geglaceerde kerstham.

Bekijk het recept van de ‘Winter Ale Ham‘.

Lowlander Winter Ale & de ultieme wentelteefjes

winterale-lores-44-1024x683
Goudbruin en knapperig aan de buitenkant, smeuïg aan de binnenkant; dat is toch het ultieme wentelteefje. Of je ze nu als ontbijt, lunch of toetje eet, ons recept met Winter Ale is een verwarmende en feestelijke twist op deze zoete klassieker.

Bekijk het recept van de ‘Winter Ale French Toast

Als je het ons vraagt is er geen drank die beter met eten combineert dan bier; de mogelijkheden zijn eindeloos. Dus ga erop uit en ontdek, geef Lowlander bier een hoofdrol in je gerechten en maak elk diner speciaal. Zonder de kurkentrekker tevoorschijn te halen. 


Ontdek wat je nog meer kunt met bier

Het is tijd om je bier horizon te verbreden. Als echte bier avonturier staat je een spannende wereld van beertails te wachten. Beertails combineren het beste van twee werelden: bier en spirits – win win. Het resultaat? Een smakelijke, spannende mix van dranken, perfect voor elk moment.
winterale-beertails-12-1024x683
Zoals onze Winter Warmer beertail, ter ere van de Amsterdamse bakkers die onze favoriete speculaaskoekjes hebben uitgevonden. Verfrissend én verwarmend dankzij kruidige Union 55 rum, honing, Lowlander Winter Ale en schuimig eiwit geïnfuseerd met verse gember.

winterale-beertails-36-1024x683
Vergeet warme chocomel of thee, wij hebben iets veel beters als het buiten vriest. Want wat is er knusser dan lekker samen warm bier drinken. Warm bier horen we je denken? Dit bestaat al eeuwenlang en was in 1500-1800 zelfs de favoriete manier om bier te nuttigen. Probeer het eens, ons kruidige Mulled Winter Ale recept houdt je warm!

Tekst: Lowlander Beer

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!