Home / Special  / Disaronno Mixing Star Project – vanuit Simon Difford

Disaronno Mixing Star Project – vanuit Simon Difford

disaronno-mixing-star
banner

Het Disaronno Mixing Star project heeft geresulteerd in 45 Mixing Stars welke zijn voortgekomen uit de honderden bartenders welke de masterclasses hebben bijgewoond binnen negen participerende landen.

Mixing Star 2016

Het Mixing star project werd afgetrapt in het voorjaar met bartenders welke zich aan konden melden voor het bijwonen van masterclasses verzorgd door de locale brand ambassadors. Het doel van deze masterclasses was o.a. product educatie, plezier, en uiteindelijk “vriendelijke” rivaliteit als de aanwezigen werden uitgenodigd om ter plaatse een cocktail te creëren met beperkte ingrediënten vanuit een “Mystery box”. De beste bartenders uit deze masterclasses werden uitgenodigd om hun eigen cocktailrecept in te dienen welke moest voldoen aan één van de vijf grote cocktail stijlen: klassiek, Tiki, Molecular, Batched en contemporary/fun. Aan mij vervolgens de taak om ruim 150 ingezonden recepten zelf te maken om uiteindelijk de beste 45 (5 per land) te laten fotograferen om dit jaar nog in het Mixing Star boek te publiceren.

Godfather


Maanden voor het beoordelen van The Mixing Star was ik aan het denken welk recept ik zelf zou insturen en begon te experimenteren. Met dank aan Jeffrey Morgenthaler weten we allemaal hoe goed Disaronno werkt in een Whiskey Sour, en zo leek het duidelijk dat de likeur zou passen bij een Old Fashioned – uiteindelijk is dat eigenlijk wat de klassieke Godfather is – maar dan zonder de bitters. Deze resultaten worden gepubliceerd in de Difford’s Guide.Old Fashioned stijl cocktails

Kijkend naar de 150 recepten die ik ontving uit de negen landen werd al snel duidelijk dat als het gaat om mixen met Disaronno, veel van de grote namen er hetzelfde over denken, een groot deel van de ingezonden recepten gebruikte een whisk(e)y als basis ingrediënt, velen in Old Fashioned stijl cocktails. Zelfs veel van de moleculaire inzendingen waren bij klassieke Godfathers / Old Fashioneds bekroond met een vorm van een gearomatiseerde schuimkraag of andere moleculaire twist / toevoeging.Rum

Gezien het feit dat Tiki is opgegeven als een categorie voor de inzendingen, is het niet verwonderlijk dat rum ook veel voorkwam, en net als whisk(e)y, combineert rum perfect met Disaronno. Maar erg interessant was hoe veel bartenders gebruik maakten van het licht kruidige karakter van arak rum, en hoe goed dit werkte. Sterker nog, kruiden in het algemeen bleek zeer populair. Zou de ultieme Mixing Star cocktail wellicht een ‘Spiced Disaronno Rum Old Fashioned Godfather’ met een vleugje arak zijn?


Dank

Mijn oprechte dank aan alle deelnemers welke hebben deelgenomen aan The Mixing Star dit jaar en hun ingrediënt hebben ingediend. Ik heb veel geleerd van al deze inzendingen!

 Ik zal in BCB (Bar Convent Berlin) aanwezig zijn waar een beperkte hoeveelheid exemplaren van The Mixing Star Guide beschikbaar zal zijn. schitterend met prachtige foto’s van alle 45 cocktails. Kom naar de stand om een ​​aantal van de Disaronno cocktails uit het boek persoonlijk bereid door hun eigen makers te ervaren – de Mixing Stars.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!