Home / Overig  / Boeken  / The Tequila Ambassador Tomas Estes

The Tequila Ambassador Tomas Estes

tequila-ambassador
banner

Eindelijk heeft de internationale tequila expert Tomas Estes een boek uitgebracht over zijn liefde voor tequila: The Tequila Ambassador uitgegeven door “Odd Firm of Sin”. Het boek bestaat uit 250 pagina’s met alles wat maar te maken heeft met agave, zowel filosofische als praktische informatie. Estes opent met zijn eigen impressie en belevingen over Mexico en zijn favoriete drank tequila voordat hij ter zake komt in het boek.

Het boek bestaat naast zijn eigen belevingen uit het productieproces van Tequila, interviews met verschillende belangrijke figuren uit de industrie, cocktailrecepten die zijn ingedeeld in makkelijk te maken, margaritas, tequila met mousserende wijnen en exotische recepten. Zelfs zijn er een aantal gedichten van Estes in het boek verwerkt.

Over Tomas Estes

Tomas Estes is Mexico’s officiële Tequila Ambassadeur voor Europa. Mexico heeft wereldwijd slechts twee Tequila Ambassadeurs waarvan Estes er een van is. Je kan je daarom voorstellen dat Estes een van de meest invloedrijke personen zijn in de tequila industrie. Vanuit die positie heeft Tomas talloze onderscheidingen ontvangen, waaronder een Life Time Achievement Award van Theme Magazine voor zijn werk met tequila voor de hospitality industrie. Daarnaast is hij door de lezers van het blad uitgeroepen tot de 6de van de meest invloedrijke personen in de barindustrie in de UK.

Hij begon zijn hospitality carrière als een afwasser en keukenhulp. Na een aantal jaren maakte hij zijn opleiding op het gebied van lesgeven af. Ondanks het feit dat hij zijn opleiding had gehaald kon hij zichzelf niet weghouden van de service industry en opende 17 restaurants/bars in Nederland, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië en Australie. Niet zo gek dus dat Estes 4 talen spreekt en blijft schrijven over Tequila in Europa en de Verenigde Staten. Niet als een expert of een autoriteit maar als een veteraan. Even de tequila cijfertjes van Estes: meer dan 40 jaar gedronken, meer dan 4 miljoen margarita’s geserveerd over een periode van 26 jaar in 6 verschillende landen.

POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!