Home / Overig  / Boeken  / The Long Pour

The Long Pour

thelongpour
banner

“Dit is geen cocktailgids” staat er opvallend op de website van het boek The Long Pour. Zeer opvallend omdat normaal gesproken bijna elk boek over bartenden een gids is voor cocktails. Het boek met bijdrages van bartenders Alex Kama, Michael Chambers, Dean Serneels, Neil Gorner, Guido Sorrentini, Martin Hallberg, Jan Rennen, Jay Tucker, Christian Kruse, Jonothan Jones, Simon Robers Detlef Jager, Tom Dyer, Tug van den Bergh, Tyson Marshall, Adam MacDonald, Stephen Harman en Paul Flair gaat namelijk over mooie verhalen en vieze trucjes achter de bar.

Het boek is geschreven voor iedereen die ooit een drankje heeft gestirred, munt heeft geplukt, een fles heeft gegooid, een glas heeft gechilled, een daiquiri heeft geshaked, een citroen heeft geperst en een bar heeft gehad. Voor de bartender dus eigenlijk!

Alex Kratena zegt het volgende over het boek: “Super leuke verhalen, maar als je echt een carrière op wilt bouwen als bartender, zorg dan dat je moeder dit boek niet leest!”

Er zullen slechts 3000 exemplaren van het boek worden geproduceerd. Wil je dus wat nieuwe trucjes leren of gewoon mooie verhalen horen, dan kan je het boek pre orderen op de website van The Long Pour.

POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!