Home / Overig  / Boeken  / Drinks door Tony Conigliaro

Drinks door Tony Conigliaro

drinks-tony-conigliaro
banner

‘Drinks’ is het eerste boek van Tony Conigliaro die werd uitgebracht in oktober 2012. De volledige naam van het boek van Tony Conigliaro is Drinks, Unravelling the Mysteries of Flavour and Aroma in Drink. Dat is ook precies waar het boek voor staat.

Over Tony Conigliaro

Tony is niet altijd een bartender geweest, hij heeft namelijk fine art en art history gestudeerd in London. Na zijn studie heeft hij zich gespecialiseerd in het gebruik van aroma in verf. Maar het leven van een kunstenaar gaat niet altijd over rozen. Uit nood is Conigliaro gaan werken achter de bar om zo zijn studiowerk te bekostigen. Tony ontdekte dat kunst en het werken met cocktails niet heel veel van elkaar verschillen. Het werken met cocktails vergt namelijk ontzettend veel creativiteit. Al snel overlapten zijn twee passies en werd de ene passie overgenomen door de ander, en zo ontstond zijn liefde voor het bartendersvak. Hij werkte onder andere in isoloa en Shochu Lounge waarbij zijn benadering voor cocktails vorm kreeg.

Drink Factory

Conigliaro heeft de kunst van een cocktail altijd op een wetenschappelijke manier aangepakt. Hij gelooft dat er altijd een manier is om een drankje te verbeteren en is ook niet vaak tevreden over het eerste resultaat. Hoe meer energie je ergens insteekt hoe beter het resultaat is. In 2005 richt hij dan ook de Drink Factory op die op dit moment gesitueerd is in de oude opname studio van Pink Floyd. De Drink Factory heeft zijn eigen laboratorium die volledig gefocussed is op het onderzoeken van vloeibare smaken door middel van apparaten zoals de centrifuge en rotavapor. Klanten van de Drink Factory zijn bijvoorbeeld diverse chefs, parfumhuizen en frisdrank fabrikanten. Een gewone dag in het laboratorium kan bestaan uit thermo-mixing, sous-viding en dehydrating.

Drinks van Tony Conigliaro

Het boek van Conigliaro bestaat uit verschillen stijlen cocktails: de simpele, de moeilijke maar ook de drankjes die er tussenin zitten. Inspiraties van de cocktails in zijn boek haalt hij uit verschillende plekken, van parfums, films of een landschap.

Het boek is geen klassieke cocktail boek, maar ook geen bar manual. Sommige recepten zijn voor de thuis bartender en sommige recepten voor de echte tech nerds. Het boek laat je zien dat er nieuwe interessante perspectieven zijn voor een cocktail en waarop ze zijn geïnspireerd. Zie het als een gids voor vloeibare smaken. Zo laat hij zien hoe je een origineel recept zoals de Gin Fizz net een andere twist kunt geven door de eiwit te vervangen met huisgemaakte citroensorbet. En ja, ook het recept van de citroensorbet is in het boek aanwezig alsmede vele huisgemaakte ingrediënten zoals grenadine, gezouten karamel likeur, orgeat en velen verschillende essences.

Een zeer geschikt boek voor bartenders die net een stapje verder willen gaan.

Koop nu Drinks van Tony Conigliaro

POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!