Home / Overig  / Boeken  / Addicted to Multisensory Mixology

Addicted to Multisensory Mixology

antonio-lai
banner

Altijd leuk om een boek te mogen ontvangen uit het buitenland. Vooral een boek dat bijna niet te krijgen is in Nederland. Addicted to Multisensory Mixology is het tweede boek van Hong Kong bartender Antonio Lai. Zijn tweede boek zal net zoals zijn eerste boek Multisensory Mixology vooral gaan om een onvergetelijke drinkervaring door gebruik te maken van verschillende moleculaire technieken om al je zintuigen te prikkelen.

Boek met recepten

Addicted to Multisensory Mixology bestaat vooral uit cocktailrecepten. Maar voor hij je met recepten overvalt, laat hij in het boek zien wat voor spullen en methodes hij gebruikt om zijn meesterwerken te creëren. Denk bijvoorbeeld aan ingrediënten als algen, lecithin, sucro, gluco en technieken als dehydration, fat washen en nitrogen cavitation. Het toepassen van deze technieken komen aan bod in de recepten waardoor je niet alles in theorie hoeft te leren maar gaandeweg de technieken leert toepassen.

Klassiek met een twist

Antonio Lai gebruikt in zijn boek vooral recepten van bestaande cocktails die hij een Multisensory twist geeft. Zo begint hij zijn boek met een „Smokey Bloody Mary with bacon stick”, een klassieke Bloody Mary met toevoeging van gember, rawit, wasabi, port, miso pasta, bacon en rook van kersenhout. Een ander mooie creatie is de eetbare gin & tonic waarbij hij een gin sphere creëert met daarop foam van tonic. Of wat dacht je van een Smoked John Lobb Leather infused Manhattan?

Over Antonio Lai

Antonio Lai is een gepassioneerde bartender uit Hong Kong die wordt gezien als de pionier op het gebied van moleculaire cocktails in Azië. Door veel te onderzoeken, ontwikkelen en te experimenteren lanceerde hij in 2009 de eerste moleculaire cocktailmenu voor Restaurant FINDS in Hong Kong. Door het grote succes van zijn cocktailmenu ontwikkelde hij samen met FINDS zijn eerste moleculaire cocktailboek genaamd Multisensory Mixology by FINDS in 2011.

Mocht je ooit in Hong Kong zijn, vergeet dan niet een van zijn creaties te proeven bij Origin of Quinary.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!