Home / Nieuws  / World’s 50 Best Bars Awards 2017

World’s 50 Best Bars Awards 2017

50bestbars2017
banner

Op 5 oktober 2017 vond de 9de editie van The World’s 50 Best Bar Awards plaats in Londen. The World’s 50 Best Bar Awards is een initiatief van Drinks International, een tijdsschrift voor de global drinks industry.

Drinks International

Drinks International coördineert de totstandkoming van de 50 beste bars uit de wereld gebaseerd op nominaties van 400 prominente figuren uit de barindustrie zoals Lewis Jaffrey, Jim Meehan, Charlie Ainsbury, Alex Kratena, Peter Dorelli en Tim Phillips.

Opvallend dit jaar is dat in de top 5 maar liefst 3 hotelbars zijn vertegenwoordigd met op nummer 1 de American Bar in The Savoy Hotel in Londen. Londen doet het sowieso wel goed in de top 50 met maar liefst 8 bars die er zijn vertegenwoordigd. De beste bar in Azië is Manhattan in Singapore, een klein land met maar liefst 6 noteringen in deze lijst. De Amsterdamse Tales & Spirits mag als enige Nederlandse bar zichzelf een van de 50 beste bars van de wereld noemen.

50 beste bars

1. American Bar, The Savoy Hotel (Londen)
2. Dandelyan, Mondrian (Londen)
3. The NoMad Bar, NoMad Hotel (New York)
4. Connaught Bar, The Connaught (Londen)
5. The Dead Rabbit Grocery and Grog (New York)
6. The Clumsies (Athene)
7. Manhattan (Singapore)
8. Attaboy (New York)
9. Bar Termini (Londen)
10. Speak Low (Shanghai)
11. Little Red Door (Parijs)

12. Happiness Forgets (Londen)

13. High Five (Tokio)

14. Licoreria Limantour (Mexico City)

15. Atlas (Singapore)

16. Dante (New York)

17. Oriole (Londen)

18. Broken Shaker (Miami)

19. Candelaria (Parijs)

20. Himkok (Oslo)

21. The Gibson (Londen)

22. Black Pearl (Melbourne)

23. Floreria Atlantico (Buenos Aires)

24. Operation Dagger (Singapore)

25. 28 HongKong Street (Singapore)

26. Trick Dog (San Francisco)

27. Sweet Liberty (Miami)

28. Indulge Experimental Bistro (Taipei)

29. Lost & Found (Nicosia)

30. Baba Au Rum (Athene)

31. Tippling Club (Singapore)

32. BlackTail (New York)

33. Jerry Thomas Speakeasy (Rome)

34. Le Syndicat (Parijs)

35. Tales & Spirits (Amsterdam)

36. Bar Benfiddich (Tokio)

37. Employees Only (New York)

38. Schumann’s (München)

39. La Factoria (Old San Juan)

40. Quinary (Hong Kong)

41. Aviary (Chicago)

42. Mace (New York)

43. Nightjar (Londen)

44. Linje Tio (Stockholm)

45. The Baxter Inn (Sydney)

46. ABV (New York)

47. Native (Singapore)

48. Tommy’s (San Francisco)

49. Lobster Bar (Hong Kong)

50. Imperial Craft (Tel Aviv)

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!