Home / Nieuws  / WIRSPA lanceerd Authentic Carribbean Rum keurmerk

WIRSPA lanceerd Authentic Carribbean Rum keurmerk

acr
banner

WIRSPA (The West Indies Rum & Spirits Producers Association) lanceerde onlangs een internationale campagne om bekendheid te creëren voor zijn Authentic Carribbean Rum keurmerk. Dit keurmerk staat symbool voor authenticiteit, herkomst en kwaliteit van rum geproduceerd in vijftien Caribische landen. Deze landen zijn overeengekomen zich te houden aan kwaliteitscontroles en productiestandaarden.

Als onderdeel van een grote educatieve campagne in Europa, de Verenigde Staten, Canada en andere internationale markten heeft het ACR-keurmerk zijn eerste internationale panel benoemd. Dit panel is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en aanbieden van een internationaal trainingsprogramma om vakmensen te leren over de diversiteit, kwaliteit en veelzijdigheid van rum die valt onder het Authentic Caribbean Rum-keurmerk.

Het panel bestaat uit de volgende professionals op het gebied van gedistilleerd.

  • Bastian Heuser: bartender, drankenconsultant en freelance schrijver voor Mixology Magazine. Daarnaast medeoprichter en managing director van Bar Convent Berlin.
  • Gegoire Erchoff: twintig jaar barkeepervaring in Frankrijk, Miami en New York.
  • Andrew Nicholls: wereldberoemde bartender, presentator bij Sipped.tv en medeoprichter van Barchaeology.
  • Daniele Biondi: oprichter en CEO van Rum Club Italiano en consultant gedistilleerd.
  • Miguel Figueredo: schrijver, consultant en barkeeper met ervaring in Spanje, Duitsland, New York, Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek.
  • Amit Sood: ervaren barkeeper met brede, internationale ervaring in het opleiden van barkeepers en in consultancy. Tegenwoordig hoofd van professional training bij Shaker in Londen.
  • Neil Morris, hoofd marketing bij WIRSPA is verheugd dat ze deze geweldige serie rums kunnen blijven ondersteunen.

    Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!