Home / Nieuws  / Winnaar Nationale Cocktailcompetitie 2013

Winnaar Nationale Cocktailcompetitie 2013

nbc
banner

Op zondag 17 maart vond de jaarlijkse Nationale Cocktailcompetitie plaats tijdens de Jeneverfestival in de Posthoornkerk te Amsterdam. Bij deze speciale editie waarbij jenever een grote rol speelde, moesten de deelnemende bartenders naast het gebruik van een ingrediënt van de geloote firma ook minstens 10 ml jenever als ingrediënt gebruiken.

Zoals elk jaar is de nationale competitie ook de competitie die bepaald welke kandidaat Nederland zal vertegenwoordigen tijdens de wereldkampioenschappen die dit jaar zal worden gehouden in Praag. Naast de ticket naar de 62st IBA meeting tussen 16 en 22 augustus 2013 ontving de winnaar ook een Bols Bartending Academy opleiding ter waarde van 800 euro.

De winnaar van dit jaar is Leroy Soumokil (Door74), Marcel van der Ben (Horecabrigade) greep net de titel mis maar mocht zichzelf wel second best noemen, Richard Zijlstra van Cocktail Catering Triple C kreeg de derde plek op zijn naam.

Wij willen Leroy feliciteren met zijn prijs en veel geluk wensen in Praag.

Bron: Nederlandse Bartenders Club
Foto’s: Gino van Meenen

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!