Home / Nieuws  / Twist je eigen Tia Espresso Martini

Twist je eigen Tia Espresso Martini

dockside-martini
banner

De enige online cocktailcompetitie van Nederland is vandaag van start gegaan. De opdracht is simpel: Twist je Tia Espresso Martini en geef je cocktail een unieke naam. Je eigen twist kan je opsturen via de website www.tiamaria.com/bartenders

Om mee te doen met deze online competitie moet je 21 jaar of ouder zijn en minimaal een jaar achter de bar hebben gewerkt. Je eigen Twist op de Tia Espresso Martini moet minimaal 3 cl Tia Maria en 3 cl Espresso bevatten. Voor de rest ben je vrij om je Tia Espresso Martini te twisten zoals je zelf wilt.

Op 31 mei 2013 zal de Twist Tia Espresso Martini website sluiten, wees er daarom snel bij.

Beoordeling

De opgestuurde recepten zullen worden beoordeeld in de categorieën smaak en balans, creativiteit, de expressie van Tia Maria en de originaliteit van de naam van de cocktail. In totaal kan je 35 punten scoren. De cocktails zullen worden beoordeeld door een team van 3 vakjuryleden. Wie dat zijn zal in een later stadium worden bekendgemaakt.

Prijzen

De 40 bartenders met de beste recepten ontvangen een Japanse Bar Knife gepersonaliseerd met een Tia Maria logo. De must have tool om perfecte garneringen te maken voor je Tia Maria cocktails. De Japanse Bar Knifes zijn handgemaakt uit roestvrij staal en hebben een zwarte houten handvat.

De nummers 1 t/m 3 ontvangen een giftvoucher voor Cocktail Kingdom.

1st prijs: 500 euro Giftvoucher Cocktail Kingdom
2de prijs: 250 euro Giftvoucher Cocktail Kingdom
3de prijs: 150 euro Giftvoucher Cocktail Kingdom

 

Tia Espresso Martini cocktailrecept

30 ml Tia Maria
30 ml Espresso
45 ml Vodka
15 ml Suikersiroop

Combineer alle ingrediënten met crushed ijs in een bostonshaker en shake. Strain daarna in een voorgekoelde martiniglas en garneer met koffiebonen.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!