Home / Nieuws  / The Tailor genomineerd voor ‘Best New European Bar’

The Tailor genomineerd voor ‘Best New European Bar’

the-tailor-amsterdam
banner

Cocktailbar The Tailor in Amsterdam heeft de prestigieuze nominatie voor ‘Best New European Bar’ in de wacht gesleept. De nominatie komt van de MIXOLOGY BAR AWARDS 2017, één van de belangrijkste prijzen voor het bar- en mixologievak. The Tailor opende in februari van dit jaar de deuren in het legendarische NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky aan de Dam in Amsterdam. Het unieke concept is in het buitenland niet onopgemerkt gebleven en dit leverde The Tailor als enige Nederlandse bar een plek bij de laatste tien op.

Tess Posthumus

Volgens Tess Posthumus, in 2015 gekroond tot Beste Vrouwelijke Bartender van de wereld en het creatieve brein achter het cocktailmenu van The Tailor, is deze nominatie bijzonder: “Het is een eer dat The Tailor in deze lijst van geweldige bars staat. Ieder jaar ben ik aanwezig op het Bar Convent Berlin en bij de MIXOLOGY BAR AWARDS, maar dit is het eerste jaar dat ook bars buiten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland kans maken op de prijs.”

Ode aan het ambacht

Het concept van The Tailor is gebaseerd op het oorspronkelijke ambacht van oprichter A.W. Krasnapolsky; hij was kleermaker toen hij in 1865 naar Amsterdam verhuisde. Voor The Tailor is een serie van exclusieve bitters, likeuren en infusies ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse distilleerderij Wynand Fockink. Door onder andere het gebruik van tabaksbitters en bloemige of juist frisse parfums, die vlak voor het serveren over de cocktail worden verneveld, zijn de cocktails van The Tailor iedere keer een bijzondere smaakervaring. Bij verschillende cocktails worden tevens bijpassende pintxos geserveerd.

De MIXOLOGY BAR AWARDS

Het tweemaandelijkse magazine Mixology en de bijbehorende website zijn zeer toonaangevende publicaties onder barprofessionals. Tijdens de jaarlijkse MIXOLOGY BAR AWARDS worden de beste professionals en bars van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk onderscheiden. Dit jaar vindt de tiende editie plaats en zijn er vier Europese categorieën aan de Awards toegevoegd: Best New European Bar, Best European Mixologist, Best European Bar en Best European Spirit/Bar Product. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door een tienkoppige jury van internationale kopstukken uit het vak, onder leiding van top-bartender Salvatore Calabrese. Aan de vooravond van het Bar Convent Berlin, de toonaangevende jaarlijkse trade fair voor de barwereld, worden op 10 oktober 2016 de Awards uitgereikt.

Over The Tailor
Bar The Tailor bedrijft op moderne wijze het cocktailambacht met exclusieve, huisgemaakte bitters, infusies, soda’s en likeuren, die in samenwerking met Tess Posthumus en Wynand Fockink ontwikkeld zijn. Rode draad binnen The Tailor is het vakmanschap van kleermaker A.W. Krasnapolsky die in 1856 vanuit Polen naar Nederland reisde en de basis zou leggen voor het huidige NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky. Cocktails passen als een maatpak: geschikt voor elke smaak, gelegenheid en stijl. Het kleermakersvak keert ook subtiel terug in het urban bohemian decor van The Tailor met stiksels, knoopjes, vintage paspoppen en een mix van stoffen en materialen.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!