Home / Nieuws  / Tales & Spirits beste cocktailbar van Nederland

Tales & Spirits beste cocktailbar van Nederland

tales-and-spirits
banner

Amsterdam en Rotterdam de grote winnaars in Esquire’s vijfde cocktailbarverkiezing

Mannenblad Esquire heeft in zes categorieën de beste cocktailbars van Nederland verkozen. De Beste Cocktailbar van het Jaar overall is het Amsterdamse Tales & Spirits.

Een vakjury bestaande uit onafhankelijke (voormalige) bartenders testte samen met de Esquire-redactie voor het vijfde jaar op rij door het hele land cocktailbars. Daaruit werd een lijst samengesteld van de beste cocktailbars van Nederland in de categorieën hotelbars, speakeasy’s, nieuwe cocktailbars, huiskamerbars, restaurantbars en gin tonic-bars.

Gelet werd op gastvrijheid en techniek van de bartender, het cocktailaanbod, sfeer en interieur en de smaak en presentatie van de geproefde cocktails. In elke categorie koos Esquire een favoriet; vier keer was dat een cocktailbar in Amsterdam, twee keer een in Rotterdam. Cocktailbars in Utrecht, Groningen, Nijmegen en Tilburg zijn eveneens vertegenwoordigd in de lijst. De favorieten op een rij:

Beste Cocktailbar van het Jaar: TALES & SPIRITS, Amsterdam
Beste Speakeasy: DR., Rotterdam
Beste Nieuwe Cocktailbar: POREM, Amsterdam
Beste Hotelbar: THE DUCHESS (W Hotel), Amsterdam
Beste Gin Tonic-bar: BALLROOM, Rotterdam
Beste Huiskamerbar: HIDING IN PLAIN SIGHT, Amsterdam
Beste Restaurantbar: SALMUERA, Amsterdam

Esquire kiest jaarlijks de Beste Cocktailbar van Nederland. In 2011 was dat Vesper Bar, in 2012 Hiding in Plain Sight, in 2013 Henry’s Bar en in 2014 Door 74. Tales & Spirits werd verkozen tot Beste Cocktailbar van 2015. Een frase uit het juryrapport: ‘Tales & Spirits zet reeds drie jaar de toon in de Nederlandse cocktail scene: als eerste lieten ze cocktails drinken en dineren goed samen gaan, gingen ze met old fashioned-cocktails verder waar anderen ophielden en was er te allen tijde een gastvrije host die gasten netjes welkom heet bij binnenkomst.’

Cocktailbars, al dan niet ‘speakeasy’ worden steeds populairder én toegankelijker. In verschillende gedaantes openen jaarlijks pakweg een dozijn nieuwe bars hun deuren in Nederland. Dit jaar viel vooral op dat hotel- en restaurantbars, naar goed internationaal voorbeeld, een stuk beter zijn geworden.

De volledige lijst van de in totaal 31 beste cocktailbars van Nederland staan op esquire.nl en in de nieuwe editie van Esquire, die vanaf woensdag 19 augustus in de winkels ligt.

POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!