Home / Nieuws  / Sensez Battle of the Brand Ambassadors 2015

Sensez Battle of the Brand Ambassadors 2015

david-trampe
banner

Een signature cocktail maken en presenteren in drievoud binnen 13 minuten. Dat was de uitdaging die zes brand ambassadors moesten aangaan tijdens de Sensez Battle of the Brand Ambassadors gedurende de Perfect Serve Barshow in Amsterdam. De deskundige jury bestond uit Marcel van der Ben (Eigenaar Behind Bars Utrecht), Sanne Huisman (Eigenaar Teds Amsterdam) en Remco Babay (Eigenaar Porem Amsterdam). Er werd beoordeeld op de presentatie van de cocktail, de originaliteit, de smaak, de geur en natuurlijk de looks van de cocktail.

Zes brand ambassadors hadden het lef om deel te nemen aan deze unieke cocktailwedstrijd:
thumb-8
James Cowan (Buffalo Trace)
Sebastiaan van Bokkel (Bobby’s Gin)
Lennart Deddens (Hooghoudt)
Joost Pronk (Disaronno)
Johan Kersten (Sylvius Gin)
David Trampe (Loopuyt Gin)

Hoewel 3 van de 6 deelnemers ook bartenders zijn, hebben de overige 3 deelnemers erg goed werk verricht! Zo maakte Sebastiaan van Bokkel zijn versie van de Negroni, had James Cowan een schitterend concept met thee en haalde Joost Pronk van Disaronno International zelfs de top 3!

Uitslag

thumb-6
Op de derde plek eindigde Joost Pronk (Disaronno International), de tweede plek stond op naam van Lennart Deddens (Hooghoudt) en David Trampe (Loopuyt Gin) mocht zich de winnaar noemen van de tweede editie van Sensez Battle of the Brand Ambassadros.

The Raspberry Beret

thumb-9
The Raspberry Beret is de naam van de winnende cocktail, vernoemd naar het succesnummer van Prince. Een mix van Loopuyt Gin, sour rhubarb likeur, Campari, citroensap, suikersiroop, gegarneerd met drie frambozen zorgde ervoor dat de jury unaniem was. David Trampe: “Het is een eer om deze prijs te winnen en fantastisch om zo’n prachtige gin als Loopuyt te mogen vertegenwoordigen. Graag wil ik Jan van Stigt Thans van Loopuyt bedanken voor zijn enthousiasme en inspiratie en de kansen die hij mij heeft gegeven. Er staan nog veel mooie dingen te gebeuren en de award krijgt een ereplaats in onze speakeasy.”

Recept The Raspberry Beret

50 ml Loopuyt gin
25 ml Sour rhubarb likeur
5 ml Campari
25 ml vers citroensap
10 ml suikersiroop

1) Chill het cocktail glas.
2) Voeg alle ingredienten toe aan een met ijs gevulde shaker.
3) Shake en double strain.
4) Spray orange zest and discard.

garnering: 3 frambozen op een prikker.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!