Home / Nieuws  / ’s Werelds heetste chilipeper vodka

’s Werelds heetste chilipeper vodka

naga-chilli-vodka
banner

Online retailer en spirits bottelaar, Master of Malt, beweert dat zij ’s werelds heetste chilipeper vodka hebben gelanceerd. De wodka, genaamd 100.000 Scovilles – Naga Chilli Vodka, is een infusie van wodka met Naga Jolokia. Dit is een chilipeper die wordt beoordeeld op de scovilles schaal en wordt gezien als een van de heetste ter wereld.

Volgens Master of Malt, is de wodka dan ook niet bedoeld om puur gedronken te worden. Op elke fles staat dan ook een expliciete waarschuwing om dit ook niet te doen. In plaats daarvan adviseren zij om deze vodka alleen te gebruiken om cocktails extra complexiteit en kik te geven. Ook kan deze vodka, volgens Master of Malt worden gebruikt in de keuken

Mocht je interesse hebben dan kun je hem gewoon online bestellen via Master of Malt. De 70cl fles kost 31,95 pond en voert een alcoholgehalte van 40% ABV. Om hem naar Nederland te krijgen betaal je nog eens 9.95 pond extra aan verzendkosten. Omgerekend ben je dus zo’n € 50 kwijt maar dan heb je wel wat.

POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!