Home / Nieuws  / Phillip ‘Pip’ Hanson nieuwe head bartender Artesian

Phillip ‘Pip’ Hanson nieuwe head bartender Artesian

simone-alex-pour
banner

Twee weken na de aankondiging dat het hele barteam Artesian gaat verlaten, introduceren ze hun nieuwe head bartender Philip ‘Pip’ Hanson, een Amerikaanse bartender met Japanse invloeden.

Hanson’s vorige baan was als beverage director bij Marvel Bar in Minneapolis, VS, maar hij woont momenteel in London. Sinds gisteren is hij de head bartender met een compleet nieuw team bij the Langham Hotel bar.

Minimalistische stijl

Hanson ontwikkelde zijn unieke minimalistische stijl door 10 jaar als bartender in de VS en Tokio Japan waar hij onder leiding van Kazuo Ueda bij Tender Bar werkte. Hij verdiepte zich daar 6 maanden in de klassieke stijl van Japanese bartending en hielp Uyeda met het vertalen van het boek van zijn mentor ‘Cocktail Techniques’.

We zijn benieuwd wat voor creaties Hanson gaat introduceren in Artesian bar.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!