Home / Nieuws  / OCHO Tequila

OCHO Tequila

ocho-tequila
banner

Door de afgelopen decennia heen heeft tequila een slechte naam gekregen. Dit is voortgekomen uit een gigantische toename in de vraag naar dit product. Als antwoord op deze vraag heeft de tequila industrie moeten improviseren. De mixto tequila is een feit.

Traditioneel word een tequila gemaakt van 100% blauwe agave. Een mixto tequila is een tequila die niet gemaakt is van 100% blauwe agave maar slechts 51%. De overige 49% mag naar eigen interpretatie met andere suikers worden aangevuld( vaak simpelweg rietsuiker). Dit zorgt voor een inferieur product die wij als consument vaak herkennen als de enorme kater en het welbekende “ik drink nooit meer gevoel”.

Een man die zijn gehele leven al bezig is met de strijd tegen de slechte reputatie van tequila doormiddel van de 100% agave tequila de standaard te maken is Tomas Estes. Voor al zijn werk wat hij sinds 1976 voor de wereldwijde tequila markt heeft gedaan, is hij dan ook erkend door de Mexicaanse tequila kamer als ambassadeur van tequila voor heel Europa.

Enkele jaren geleden werd Tomas Estes gevraagd door de beroemde Camarena familie in Mexico om samen een nieuw tequilamerk te lanceren. Deze samenwerking bleek een gouden te zijn. De combinatie van de 8 generaties in het maken van tequila’s van de Camarena’s met de kennis en liefde voor het product van Tomas heeft een 100% agave tequila opgeleverd die uniek is tot op vandaag.

OCHO tequila is geboren, een single estate tequila die gemaakt wordt van geoogste agave van èèn veld agave in tegenstelling tot de blend van vele verschillende velden die elke andere tequila gebruikt. Doordat OCHO een single estate tequila is, maakt net als bij wijn de terroir een groot deel uit van de verschillende “vintages”. Hierdoor is elk jaar de tequila anders dan het jaar ervoor omdat er dan weer een ander veld word gebruikt. Dus waar elk ander merk tequila op zoek is naar consistentie, viert OCHO juist verscheidenheid. Deze formule in combinatie met de volledig traditionele manier van oogsten, malen, fermenteren, destilleren en bottelen heeft een product gecreëerd die de huidige trend van slow food als een spijker op de kop slaat.

Een gezondere vorm van alcohol bestaat er niet, nee echt niet! En OCHO nodigt jullie uit om jullie perceptie van tequila voorgoed te veranderen! Sluit je aan en word een aficionado.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!