Home / Nieuws  / Merkloos door het leven – No Noise Selfridges

Merkloos door het leven – No Noise Selfridges

nonoise
banner

Je staat ’s ochtends op, stapt onder de douche en pakt je shampoo en douchegel waar een merk op staat. Daarna ga je ontbijten en zet je een kop koffie, de koffie haal je uit een verpakking met… jawel een merk. Bij je kop koffie lees je natuurlijk graag een krant (of tegenwoordig je tablet bij je favoriete blogs of nieuwssite). Niet alleen zie je interessante artikelen maar tijdens het bladeren/scrollen kom je ook vaak advertenties tegen. Je loopt naar de bus die je elke ochtend pakt en wat zie je in het bushokje? Juist reclame!

Tegenwoordig worden we doodgegooid met merken en reclame uitingen waar de merken naar voren komen. Als reactie hierop heeft Selfridges een actie bedacht met de naam No Noise. Dit initiatief wordt ondersteund door een aantal grote bedrijven die hun producten hebben gestript van hun logo en andere tekstuitingen voor een limited edition van hun product. Hoewel het product alleen kleuren en vormen bevat zijn de producten nog goed te herkennen. Merken die meedoen zijn onder andere Heinz en Levi’s.

Wij hebben zelf ook maar een poging gewaagd om te zien hoe bepaalde drankflessen eruit zien zonder merk en tekst. Zijn drankflessen iconische genoeg om te herkennen?

ps. Absolut Vodka had al een labelloze fles, de Absolut No Label.

POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!