Home / Nieuws  / NK Flairbartending op Horecava 2013

NK Flairbartending op Horecava 2013

sensez-horecava
banner

Ook dit jaar vindt tijdens de Horecava het NK Flairbartending plaats die traditiegetrouw wordt georganiseerd door Showshakers. De 9de editie van dit spektakel zal plaatsvinden op 9 en 10 januari 2013 in stand 07.220 van Showshakers.

De deelnemers die tijdens de voorrondes een plaats hebben weten te bemachtigen in Groningen, Eindhoven en Rotterdam maken kans op de titel ‘Nederlands Kampioen 2013’.

Een overzicht van de deelnemers die zijn gekwalificeerd in Eindhoven en Groningen zijn te vinden in ons artikel met de aankondiging voor de derde voorronde van het NK Flairbartending. De bartenders die zijn gekwalificeerd in Rotterdam zijn te vinden in het nieuwsbericht over de uitslag van de derde ronde.

Tijdens de finale hebben de bartenders 6 minuten de tijd om met veel interactie en show 3 perfect gedoseerde cocktails te bereiden. Dit alles met vliegende glazen, shakers en flessen, begeleid door opzwepende beats van de DJ.

Het NK Flairbartending is opgedeeld in twee categorieën, namelijk de amateurs en de pro’s. De pro’s zullen op woensdag 9 januari van 13.00 tot 16.00 hun kunsten vertonen. Op donderdag 10 januari van 13.00 tot 16.00 mogen de amateurs hun kunsten vertonen.

Naast de titel ‘Nederlands Kampioen 2013′ zal de winnende flairbartender uit de pro’s categorie Nederland vertegenwoordigen tijdens de IBA World Championship 2013 in Praag.

bron: Showshakers

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!