Home / Nieuws  / Nieuwe Gin van Henrik Hammer

Nieuwe Gin van Henrik Hammer

old-english-gin
banner

Henrik Hammer kennen we natuurlijk allemaal van Geranium Gin maar hij brengt vanaf heden ook weer een nieuwe gin op de markt. Old English Gin is zijn nieuwe creatie en is gebaseerd op een recept uit 1783.

De gin bestaat uit 11 verse botanische ingrediënten namelijk, jeneverbes, citroen, koriander, cassia, orris wortel, angelica, zoethout, sinaasappel, nootmuskaat, kaneel en kardemom. Het alcoholpercentage ligt op 44% ABV. De gin wordt gedistilleerd van een 100% pure graan spirit en dit gebeurd in de oudste pot still die op dit moment nog werkzaam is in Engeland. De Langley Distillery in Birmingham is een 200 jaar oude gin distilleerderij en zij hebben de eer om deze Old English Gin te produceren. De gin zal verkocht worden in oude gerecyclede champagne flessen.

Henrik kwam op het idee om deze gin te maken doordat gin al meer dan 200 jaar wordt gebruikt als basis voor verschillende cocktails. Hij vindt daarom dat de bartenders van nu ook een gin moeten hebben die zo dicht mogelijk bij de originele gin in de buurt moet komen. Toen hij beslag wist te leggen op een gin recept van 1783 kon hij beginnen aan zijn nieuwe creatie. Volgens Hammer kunnen bartenders de echte klassiekers zoals de Julep. Smash en Crusta nu bereiden zoals zij ooit zijn bedacht.

Old English Gin is hier in Nederland verkrijgbaar via Dranken Unie.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!