Home / Nieuws  / Nederlands Kampioen Flairbartending 2013

Nederlands Kampioen Flairbartending 2013

sterkedrank
banner

Tijdens Horecava 2013 in de Rai is de nieuwe Nederlands kampioen flairbartending bekend gemaakt. De deelnemers tonen een run van 6 minuten met flair en show aan het publiek. De run en de 3 cocktails werden beoordeeld door een deskundige vakjury.

De jury die de deelnemers mocht beoordelen waren niemand minder dan Nico Kager, voorzitter van de Nederlandse Bartenders Club; Yiri Wullur, oud flairbartender; DJ Arnoud, uitgeroepen tot beste party DJ van Nederland en Marieke Sandman, horeca ondernemer. De flairbartenders werden beoordeeld op smaak en originaliteit van de cocktails, bereidingstechnieken, nauwkeurigheid, flairmoves, expressie en originaliteit.

Na een spannende wedstrijd mag Andre Lenes zich volgens de jury Nederlands kampioen noemen en mag hij Nederland vertegenwoordigen tijdens de IBA World Championship in Praag! De winnaar van vorig jaar Mads Voorhoeve werd tweede en Ivo Poel mocht de derde prijs op zijn naam zetten.

Wij wensen Andre Lenes alvast veel succes in Praag.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!