Home / Nieuws  / Libbey lanceert de Tulip Bowl set

Libbey lanceert de Tulip Bowl set

punchbowl
banner

Libbey lanceert de Tulip Bowl, ontworpen door Robert Schinkel, het winnende design van de eerste editie van Glassology by Libbey Design Contest.

“De ultieme drankbeleving beleef je niet alleen, maar samen met je familie en vrienden”, dat is de reden voor Robert’s creatie van de Tulip Bowl.

De vorm van zijn iconisch ontwerp is geïnspireerd op de tulp, die tijdens de 17e eeuw erg populair en kostbaar was. Een enkele tulp kostte maar liefst duizenden guldens, waarbij het hoogtepunt in 1637 werd bereikt toen zesduizend gulden werd neergelegd voor de Semper Augustus. In die tijd stond dit bedrag gelijk aan een groot herenhuis aan de Amsterdamse grachten. Dit bewijst eens te meer dat de tulp symbool stond voor rijkdom en luxe in het tijdperk van de punch.

“Een glas is niet iets wat je meteen ziet wanneer je een bar binnenkomt. Met de Tulip Bowl wil ik dit veranderen. De Tulip Bowl is als een juweel die staat te schitteren op de bar. Samen met de tulpvormige glazen zal het geheel het pronkstuk van de bar vormen.”

Gedurende het jaar zal de lancering verder ondersteund worden met diverse events.

________________________________________________________________________________________ 


OVER DE TULIP BOWL

De tulpvormige kom en tulpvormige glazen geven het gevoel van ultieme luxe en maken het mogelijk om samen met vrienden en familie een drankje te delen. Dit fraaie concept is verkrijgbaar als complete set in een Libbey bulkdoos van 12, bestaande uit een handgemaakte kom, een metalen lepel en tulpvormige tumblers.

OVER ROBERT SCHINKEL

punchbowl23710
Bartender, thee sommelier, barista, oprichter van Pekoe en winnaar van de eerste editie van Glassology by Libbey Design Contest.

OVER GLASSOLOGY BY LIBBEY DESIGN CONTEST

De Glassology Contest daagt professionals die in de drankenindustrie werken uit, om de ultieme drankbeleving voor hoogwaardige gasten te ontwikkelen, te creëeren en te realiseren. Ze krijgen de kans om hun ultieme glasontwerp te creëeren dat een opnieuw uitgevonden cocktail, een hippe alcoholische creatie of zelfs een kop koffie naar een hoger niveau tilt. De winnaar krijgt wereldwijde erkenning doordat het winnende design in productie wordt genomen en wereldwijd verkocht zal worden door Libbey. Daarnaast heeft de winnaar de eer om een passende naam voor het winnende glas te bedenken en zal diegene 250 exemplaren ontvangen. Ook is er een plek in de jury voorbehouden van de eerstvolgende Glassology Design Contest. Last but not least, is de winnaar de nieuwe Glassology ambassadeur van de befaamde Tales of the Cocktail in New Orleans.

In 2019 volgt de derde editie van de Glassology Design Contest.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!