Home / Nieuws  / Johnnie Walker meest waardvolle drankmerk

Johnnie Walker meest waardvolle drankmerk

keep-walking
banner

Johnnie Walker heeft de eerste plaats te pakken als het gaat om meest waardevolle merk binnen de spirits industrie. Zij zijn gekozen uit een lijst van 50 merken. De complete top vijf bestaat verder uit: Johnnie Walker, Bacardi, Hennessy, Smirnoff en Chivas Regal.

De lijst is samengesteld door het bedrijf Brand Finance. ZIj maakten een ingewikkeld rekensysteem waarbij onder andere werd gelet op financiële resultaten en toekomst verwachtingen. Door deze, en meer variabelen te berekenen is deze lijst dus tot stand gekomen. Ook leuk om te zien is dat er ook twee Chinese merken in de top 10 staan. Hier hebben wij natuurlijk nog nooit van gehoord maar in een land met meer dan een miljard inwoners, is het niet zo gek dat je daar wel een heel sterk merk kan maken.

Voor de rest bestaat de top 10 uit redelijk voor de hand liggende namen. De totale lijst van alle 50 merken zal in Maart uitkomen in het Drinks International magazine. Hier hebben we in ieder geval nog de top 10 voor je en oh ja, Johnnie van harte gefeliciteerd met deze prestatie en “keep walking” 😉

De top 10 is als volgt:

1 Johnnie Walker

2 Bacardi

3 Hennessy

4 Smirnoff

5 Chivas Regal

6 Kweichow Moutai

7 Wuliangye

8 Baileys

9 Moet & Chandon

10 Jack Daniel’s

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!