Home / Nieuws  / Joël Robuchon krijgt eigen bier: Yebisu

Joël Robuchon krijgt eigen bier: Yebisu

yebisu-joel-robuchon
banner

Michelin sterrenchef Joël Robuchon heeft zijn naam verleent aan een Japanse bier genaamd Yebisu. Robuchon heeft daarvoor samengewerkt met Brouwerij Sapporo om de Yebisu te ontwikkelen. Yebisu is gemaakt van mout uit de champagnestreek, dat goed moet samengaan met de Franse keuken volgens Asahi Shinbum. Tevens moet het blikje ook goed samengaan met Robuchon’s restaurant; L’Atelier Interior red”.

De rode blikjes bier met de naam van sterrenchef Robuchon zullen vanaf 20 februari 2013 worden geserveerd in restaurants in Tokio. Een Joël Robuchon bier is te krijgen voor 335 Japanse Yen, ongeveer 3 euro.

Over Joël Robuchon

De Franse chef Joël Robuchon (Portiers, 7 april 1945) verschijnt vaak in de media, dat is niet zo gek als je bedenkt dat hij in 2008 in totaal 18 sterren op zijn naam had staan. Tevens is hij (mede-)auteur van verschillende kookboeken waaronder de Larousse Gastronomique, een kookboek en tevens encyclopedie over gastronomie.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!