Home / Nieuws  / Havana Club lanceert een nieuwe rum: ‘SELECCIÓN DE MAESTROS’

Havana Club lanceert een nieuwe rum: ‘SELECCIÓN DE MAESTROS’

havana-club
banner

Havana Club introduceert een nieuwe ultra premium rum op de Nederlandse markt. Selección de Maestros wordt toegevoegd aan het huidige assortiment rum van 100% Cubaanse afkomst. Speciaal voor de officiële lancering op 28 februari, kwam Michael Menegos, Global Brand Ambassador van Havana Club, naar Amsterdam om de rum te lanceren.

Voor de totstandkoming van deze nieuwe fles, zijn enkele van de beste Cubaanse rum-kenners ter wereld samengebracht om hun kennis over rum te bundelen. Onder leiding van Havana Club’s Primer Maestro Ronero, Don José Navarro, is alleen de beste kwaliteit rum geselecteerd. Met als resultaat een rum van een ultieme leeftijd en een zeer goede kwaliteit; met de hand geplukt en daarna gemengd en gerijpt in speciaal geselecteerde vaten. Juist het hout van deze vaten geeft de rum het sterke karakter en het aroma van het hout mee. Na de unieke rijping wordt de rum direct uit het vat gebotteld op een alcoholpercentage van 45%.

Selección de Maestros werd eerder in andere landen gelanceerd en staat inmiddels bekend als een ultra premium rum, bekroond met een drietal prijzen van ‘s werelds meest invloedrijke competities op het gebied van spirits: the San Francisco World Spirits Award, the Beverage Testing Institute’s International Review of Spirits en the International Wine and Spirit Competition.

Gezien de unieke blend en het bottelen, is de verpakking van de Selección de Maestros ontworpen om de kwaliteit, de status en de authenticiteit van deze Havana Club rum te weerspiegelen. De vorm van de fles doet denken aan Havana Club’s speciale rum, Máximo Extra Añejo en onderscheidt zich duidelijk van standaard Havana Club assortiment. De fles heeft een dikke bodem, met een etiket in reliëf en een authentieke kurk. Op het nek-label wordt de rijke Cubaanse geschiedenis vermeld. De fles is verpakt in een koker met houtprint die refereert aan Cubaanse sigaren, traditie en vakmanschap. De gemiddelde verkoopprijs van deze rum ligt rond de € 50.

Beeldmateriaal: Julie Hrudova Photography

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!