Home / Nieuws  / Grand Marnier lanceert nieuwe limited edition fles

Grand Marnier lanceert nieuwe limited edition fles

grandmarnier-special-edition
banner

Grand Marnier lanceert vanaf december 2015 de nieuwe limited edition fles. De fles brengt een eerbetoon aan de sfeer van begin 20e eeuw en geeft een retro-chique knipoog naar het hedonisme en de inventiviteit van deze periode. Het kleurrijke, glanzende en moderne ontwerp is volledig gehuld in het kenmerkende Grand Marnier-rood. Het stralende goud geeft deze Limited Edition-fles een extra chique en Franse uitstraling die de bloei van de jaren 20 goed weergeeft.

De bloeitijd van de cocktail vond plaats aan het begin van de 20e eeuw in Amerikaanse speakeasy bars, de bolwerken van het Parijse culturele leven, zoals de bar van hotel Ritz en Café de Flore. De barman was in die tijd een echte alchemist die van de bereiding van een cocktail een waar spektakel maakte. Heel Parijs leerde de subtiele combinatie kennen van Cognac en sinaasappel, toen nog een zeldzame en exotische vrucht. De rest van de wereld volgde snel. Grand Marnier werd al snel een onmisbaar ingrediënt voor een geslaagde cocktail en bleef een bron voor legendarische recepten,

grandmarnier-cafeparisien

Over Grand Marnier

In 1880 kreeg Louis-Alexandre Marnier Lapostolle een fantastisch idee: hij combineerde de diepe aroma’s van Cognac met de exotische bitterheid van de sinaasappel Citrus Bigaradia. Uit dit idee ontstond Grand Marnier, een likeur waarvan het recept nog altijd goed bewaard is en welke de smaakpapillen van fijnproevers over de hele wereld blijft prikkelen. De kenmerkende fles van Grand Marnier wordt al sinds 1927 gebruikt om creativiteit te uiten. In dit jaar verschenen de eerste Limited Edition-flessen. Het merk Marnier-Lapostolle zet deze traditie voort en brengt sinds 2003 elk jaar een nieuw ontwerp van de fles uit.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!