Home / Nieuws  / Finalisten Disaronno The Mixing Star 2015

Finalisten Disaronno The Mixing Star 2015

mixing-star-finalisten-2015
banner

De 10 finalisten voor Disaronno The Mixing Star 2015 zijn bekend. De 109 inzendingen werden op dinsdag 28 april beoordeeld door Tess Posthumus (Winnares Disaronno The Mixing Star 2013) en Ingmar Voerman (Beverage journalist) onder toezicht van Stefanie van de Walle (Disaronno). Zij beoordeelden de inschrijvingen op smaak, balans, de rol van Disaronno in de cocktail, inspiratie en creativiteit.

Nederlandse Finale

De Nederlandse finale van The Mixing Star 2015 zal plaatsvinden op 1 juni 2015 in The Grand in Amsterdam. De finale zal dit jaar bestaan uit 2 rondes waarbij de 10 finalisten zich mogen presenteren aan een vakjury waarna er 5 finalisten overblijven om hun cocktail aan het publiek te tonen. De winnaar of winnares wint een geheel verzorgde reis naar Tales of the Cocktail in New Orleans!

Het bijwonen van dit evenement is op invite only! Maar gelukkig zijn er 10 individuele plekken beschikbaar als je mailt naar svdwalle@disaronno.nl! First come, first serve!

Finalisten

Milk & Cookies, The Baader-Meinhof, A Tall Dark Stranger, Piccolo Miracolo, Earl’s Revenge, Te Originale, The Lovers cone, The Road, Reina’s Heritage en Sour Pear & Smoke zijn niet zomaar namen. Het zijn de namen van de cocktailcreaties van de 10 finalisten van Disaronno The Mixing Star 2015. Ook dit jaar werden in de cocktails bijzondere ingrediënten gebruikt. Zo werd er onder andere cardamom peer shrub, Cabernet Sauvignon azijn, bergamotolie, rooibossiroop, schuim van honing en kaneel, Indian Pale Ale en rabarber lavendel siroop gebruikt in de cocktailrecepten.

De finalisten van Disaronno The Mixing Star 2015 in willekeurige volgorde zijn:

Michael-John Straatman (Spark Den Haag)
Timo Janse (Door 74 Amsterdam)
Remco Babay (Porem Amsterdam)
Danil Nevski (Tales & Spirits Amsterdam)
Sharai Rodrigues (Pressroom Amsterdam)
Thomas Datema (HPS Amsterdam)
Kevin Kroon (Door 74 Amsterdam)
Simon Elings (Parc Breda)
Marcel van der Ben (Behind Bars Utrecht)
Daniel Lansbergen (Behind Bar Utrecht)

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!