Home / Nieuws  / Entree Best Bartender Contest

Entree Best Bartender Contest

entree-best-bartender
banner

Ook dit jaar is er een editie van Entree Best Bartender (voorheen Venuez Best Bartender). In deze wedstrijd wordt niet alleen gekeken naar het maken van het lekkerste drankje. Ook de theoretische kennis wordt uitvoerig op de proef gesteld door middel van een heus schriftelijk examen.

Schriftelijke examen

De examens werden gelijk na het afnemen ervan nagekeken en de uitslag bepaalde welke bartenders verder mochten naar het volgende onderdeel. Na het schriftelijke tentamen bleef de helft over. Het volgende onderdeel was een Speed & Efficiency challenge. Of in het Nederlands, een onderdeel waar gekeken wordt naar de snelheid waarin bartenders bepaalde acties achter de bar kunnen uitvoeren, met zo min mogelijk fouten. Een uiterst spectaculair onderdeel waarbij lege noch volle glazen gespaard worden. Om het eerlijk te houden, mochten de deelnemers niet bij elkaars challenge aanwezig zijn.

Mixology

Nadat de jury bestaande uit Tess Posthumus, Ian Bartos, Andrew Nicholls en Ingmar Voerman wederom de resultaten van de resterende deelnemers onder elkaar had gezet bleven er uiteindelijk 5 bartenders over. Airto Cramer, Kevin Kroon, Danil Nevski, Mads Voorhoeve en Leroy Soumokil moesten in de laatste ronde hun mixology skills laten zien waarbij ze hun signature-cocktail mochten presenteren, maar waarbij er ook gelet werd op algehele voorkomen en persoonlijkheid. Danil Nevski (Tales & Spirits Amsterdam), Mads Voorhoeve (European Bar School) en Leroy Soumokil (Mystique Amsterdam) kwamen als beste drie uit de bus. Wie van deze drie heren zichzelf Entree Best Bartender mag noemen weten we pas na de Entree Hospitality en Style Awards van maandag 10 maart.

Foto’s: Ming Chao voor Entree

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!