Home / Nieuws  / Dutch Coffee in Good Spirits 2013

Dutch Coffee in Good Spirits 2013

cigs
banner

Sinds 2009 hebben Nederlandse bartenders en barista’s de mogelijkheid gehad om het tegen elkaar op te nemen in een competitie waarbij zowel koffie als ‘spirits’ een belangrijke rol spelen. Tijdens Coffee in Good Spirits 2013 moeten de deelnemers tijdens een presentatie van maximaal 8 minuten twee Irish Coffees en twee Signature Coffee Cocktails bereiden.

Eerdere edities Dutch Coffee in Good Spirits

In het verleden hebben we al prachtige creaties gezien van onder andere Rick Joore, Richard Zijlstra, Erik Ballema, Bas Verhoeven en Robert Schinkel. Zo maakte Robert Schinkel de Cross-over Coffee met onder andere room, vodka, espresso, vanille likeur en perensiroop en zagen we hoe Richard Zijlstra zijn N.O.I.S (No Ordinary Ice Coffee) creëerde met espresso, Beerenburg, Grand Marnier, spicy mango siroop en kersensiroop.

Het spektakel zal plaatsvinden tijdens de beurs Beleef Smaak op 27 mei 2013 waar o.a. Koffie en ‘Spirits’ zullen samenkomen.

Beperkt aantal deelnemers

Er zijn slechts 8 plekken beschikbaar tijdens Dutch Coffee in Good Spirits 2013. Bij inschrijving wordt een bijdrage gevraagd van €29,75 zodat er tijdens de wedstrijd alleen maar serieuze deelnemers aanwezig zijn. Zodra je je hebt ingeschreven, staat deelname vast en ben je een officiële deelnemer van de competitie. Er zal dus geen loting plaatsvinden wie er mee mogen doen.

De organisatoren hopen hiermee barista’s en bartenders dichter bij elkaar te brengen. De organisatie namens SCAE Nederland is in handen van barista Rose van Asten en bartender Ian Bartos.

Prijs

De winnende barista of bartender zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de wereldwijde finale in Nice op 26, 27 en 28 juni.

Durf jij de uitdaging aan om het tegen je collega barista’s en bartenders op te nemen?

[button size=large style=round color=gray align=none url=http://www.scaenederland.nl/wedstrijden/inschrijven/2013-coffee-in-good-spirits]SCHRIJF JE NU IN[/button]

 

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!