Home / Nieuws  / Door 74 Amsterdam in top 50 beste bars van de wereld

Door 74 Amsterdam in top 50 beste bars van de wereld

door74
banner

Door 74 Amsterdam, een speakeasy cocktailbar in Amsterdam, heeft wederom een plekje weten te bemachtigen in de top 50 beste bars van de wereld.
 In een overvolle historische zaal van het One Mayfair gebouw in Londen werd op 10 oktober afgeteld van de nummers 50 tot 1 van 2013. Door 74 bemachtigde in deze lijst de 15de plek als enigste Nederlandse bar.

Het is de tweede maal dat Door 74 in de top 50 terechtkomt. Na twee jaar geleden op nummer 29 te belanden, was er vorig jaar geen enkele Nederlandse bar op de lijst te bekennen.


Manager van Door 74, Timo Janse-de Vries (32), is geen vreemde in de cocktailscene. Winnaar van vele nationale en internationale cocktailwedstrijden, leidt hij Door 74 als sinds de opening in 2008. Timo legt uit hoe Door 74 na een jaar van afwezigheid weer op de lijst terechtkomt: “Onze focus op service en Hollandse gezelligheid heeft ons zeker geholpen. Het is fijn om dit wederom erkend te zien worden. Ieder jaar openen er meer goede bars haar deuren en het is fijn om daar onderdeel van te zijn.”


Behalve het managen van Door 74 zal Timo volgend jaar een bartender conventie organiseren in Amsterdam. “Perfect Serve Barshow Amsterdam” zal maandag 12 & dinsdag 13 mei 2014 plaatsvinden in Westerliefde en Westerunie in het Westerpark te Amsterdam.


De top 3 van de lijst bestaat uit:

1) Artesian at the Langham Hotel, London
2) Nightjar, London
3) Bar High Five, Tokio

Een volledig overzicht vind je op de website van Worlds50BestBars.

POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!