Home / Nieuws  / Disaronno Riserva

Disaronno Riserva

disaronno-riserva
banner

Disaronno lanceerde onlangs zijn nieuwe gelimiteerde fles tijdens de TFWA World Exhibition in Cannes. Disaronno Riserva is het resultaat van een innovatieve en intrigerend idee gecreëerd uit een unieke combinatie. Het product is ontstaan uit 2 bedrijven binnen de Illva Group: Ilva Saronno, producent van Disaronno en Duca di Salaparuta Wines.

Door Disaronno en Schotse whisky (Highlands en Speyside) te combineren in eikenhouten vaten die voorheen gebruikt werden door Marsala Reserves ontstaat een bijzonder product met noten van vanille, amandelen, gedroogd fruit met een madeira einde. Het rijpen van het product gebeurde bij de Cantine Florio wijnkelders in Marsala, Sicilië, van Illva. Dankzij de ligging nabij de zee, de temperatuur en vochtigheid in de kelders werd de ideale condities gecreëerd voor het rijpen van Disaronno Riserva.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!