Home / Nieuws  / Design je eigen whisky

Design je eigen whisky

macallan
banner

Tegenwoordig kunnen we al veel vaker zelf aan de slag met het maken van je eigen dranken. Zo is het mogelijk om je eigen likeuren aan te passen naar je smaak maar nu kun je ook bezig met je eigen whisky. Op de website van Scottish Whisky Blender kunnen bezoekers namelijk hun eigen whisky blenden en ontwerpen.

Het idee komt van Whiskersons of Bothwell Ltd uit Glasgow. De opzet is heel simpel. Er zijn zeven speciaal geselecteerde whisky’s waar de bezoekers uit kunnen kiezen. Je kiest gewoon de whisky’s die passen bij je smaak. Daarnaast geef je aan, hoeveel je van elke whiskey wil gebruiken. Als je eenmaal klaar bent, dan geef je een naam aan je nieuwe blend. Whisky Blender zal jou creatie dan bottelen, blenden en natuurlijk de door jouw gekozen naam geven. Je krijgt daarna je eigen whisky thuisgestuurd in een schitterende kristallen decanter.

Je creatie zal ook worden opgeslagen in hun database, zodat je deze weer opnieuw kan bestellen maar ook is jou whisky dan door andere te bestellen. In onderstaande video wordt alles nog een keer uitgelegd. Wij vinden het in ieder geval een leuk concept en we hebben gelijk ook maar even de Sensez Special gemaakt. Een heerlijke whiskey met zachte vanille en chocolade tonen en een krachtige, ietwat rokerige afdronk. Deze whiskey kan van u zijn voor de speciale prijs van 74,80 pond inclusief verzending. Nou dat is geen geld toch voor deze collectors item.

Whisky School – Introduction from Whisky Blender on Vimeo.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!