Home / Nieuws  / Courvoisier & Curlier cognac 1789

Courvoisier & Curlier cognac 1789

courvoisier-curlier
banner

De oudste Courvoisier & Curlier cognac (1789) is te koop bij Harrods nadat ze het hebben ‘ontdekt’ bij Bay van der Bunt, een Nederlandse drankverzamelaar.

De Courvoisier & Curlier 1789 uit het jaar van de Franse Revolutie is een Grande Champagne Cognac geproduceerd van Folle Blanche druiven samen met druiven van de Grande Champagne die Courvoisier omschrijft als “Cognac’s Premier Cru district”. Het kostbare drankje is meer dan twee eeuwen geleden gebotteld door de neven van Felix Courvoisier: de gebroeders Curlier. De kostbare fles staat tussen 5 en 8 december ter display bij L’Atelier de Courvoisier van Harrods in London. Voor zo’n stukje historie hangt wel een aardig prijskaart, voor zo’n £95,000 is de fles namelijk van jou. Tevens is er ook een kans om andere vintage Courvoisiers aan te schaffen zoals de 1851 Courvoisier & Curlier Freres Extra, 1884 Courvoisier Fine Champagne, 1900 Courvoisier Grande Fine Champagne en de 1920 Courvoisier Fine Champagne de Luxe geprijst tussen de £9,500 en £38,500.

De pop-up atelier in Harrods zal naast dat het Courvoisier & Curlier 1789 toont ook cocktails schenken aan haar gasten die speciaal bedacht zijn door Nathan Merriman van Club at the Ivy in London. Tijdens de cocktails zal Rebecca Asseline, brand ambassador van Courvoisier de gasten een foodpairing menu voorschotelen. Patrice Pinet, master blender van Courvoisier zal de gasten de ‘heritage’ van Courvoisier doorlopen van de druiven tot het glas en mogen de gasten proeven van de Courvoisier blend Succession J.S.

POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!