Home / Nieuws  / Cocktails op een stokkie

Cocktails op een stokkie

stockholm-rotterdam
banner

Zijn de dagen van de bartender geteld? Word de ijscoman nu de nieuwe held? Nou zo’n vaart zal het zeker niet lopen maar er is in Amerika wel een nieuwe trend aan het ontstaan. Afgelopen zomer kwamen ze langzaam in opkomst in onder andere kookboeken en verschillende cocktailmenu’s bij enkele hotelbars. We hebben het over de cocktailijsjes op een stok. Het principe Frozen Margarita krijgt zo een hele andere betekenis.

Poptails zoals deze nieuwe bevroren cocktails worden genoemd zijn de nieuwe ijsjes voor volwassenen. Je kan ze in vele verschillende maten en smaken maken. Het enige waar je op moet letten is dat je er genoeg niet alcoholische producten in verwerkt, want zoals bekend bevriest alcohol niet snel genoeg. Onderstaand hebben we een recept gevonden voor een Margarita poptail maar je kan bijvoorbeeld ook aan de slag met Prosecco of Bourbon.

1/2 cup vers limoensap (zo’n 5 a 6 limoenen)

sap van 1 grote sinaasappel (zo’n 1/2 cup)

1/4 cup water (beste is bronwater)

snufje van fijn zeezout (om ook echt die zoute smaak erin te krijgen)

3/4 cup tequila

1/4 cup triple sec

2 tot 4 eetlepels poedersuiker

Je kan er veel kanten mee op en het is een leuke variatie om eventueel op je cocktailkaart te zetten om je gasten mee te verrassen. Het enige wat we er hier dan in Nederland nog voor nodig hebben, is een daadwerkelijke zomer, want op dit moment groeien de ijspegels nog niet aan de daken maar het scheelt weinig 😉

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!