Home / Nieuws  / CATZ® Dry Gin: ‘Master’ bij de Global Gin Masters 2017

CATZ® Dry Gin: ‘Master’ bij de Global Gin Masters 2017

catz-gin
banner

De Nederlandse CATZ® Dry Gin heeft de hoogste onderscheiding, die van ‘Master’, behaald tijdens de Global Gin Masters 2017 in Londen. De Global Gin Masters is een hoog aangeschreven internationale competitie, waarin diverse categorieën gin worden beoordeeld door een vakkundige jury. In de (grootste) categorie ‘London Dry Gin’ kreeg Catz® Dry Gin – als enige – de ‘Master’-medaille, een classificatie die nog boven de gouden medailles is geplaatst.

Sjef Molenaar, Dick Kraak en Tom Jongen, die alle drie hun sporen hebben verdiend in de wereld van de spirits en vorig jaar hun eigen CATZ® Dry Gin ontwikkelden, zijn bijzonder trots op deze eervolle titel. “De jury omschreef onze gin als divine”, aldus de drie mannen, “en dat kunnen we natuurlijk alleen maar beamen. Onlangs won Catz® Dry Gin ook al dubbel goud bij de China Wine & Spirits Awards 2017 in Hongkong.”

Ook in Nederland zijn culinair journalisten enthousiast over de complexe smaak van CATZ® Dry Gin. Felix Wilbrink (De Telegraaf) noemt het zelfs ‘één van zijn favorieten’, en ook een toenemend aantal bartenders neemt deze Nederlandse gin in hun assortiment op.

CATZ® Dry Gin is een nieuwe gin, die een oud-Hollands merk weer tot leven wekt en wordt gedistilleerd door één van de oudste familiedistilleerderijen van Nederland. Traditie en vakmanschap staan voorop bij dit bedrijf dat als één van de weinigen het predicaat ‘World Class Distillery’ mag dragen. Al ruim 225 jaar wordt in de distilleerderij te Schiedam in kleine koperen potstills de basis voor hun jenevers en andere spirits gedistilleerd.

In de overvolle ginmarkt zijn de makers in hun motto (‘We believe the world’s best tasting gin’) – wederom – gesterkt door deze uitslag van de Global Gin Masters.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!