Home / Nieuws  / Calvados omarmt de roaring 20’s met competitie

Calvados omarmt de roaring 20’s met competitie

calvados
banner

Maandag 7 april 2014 worden in ‘The Deauville’ in La Touques Amiraute Hotel in Parijs rond de 100 bartenders uitgenodigd uit 14 landen om deel te nemen aan de Calvados Nouvelle Vogue International Trophies.

Jean Patou

Deze competitie die jaarlijks wordt gehouden staat dit jaar in het teken van de legendarische Franse ontwerper Jean Patou die vanaf 1915 beroemd werd door zijn alom geprezen parfums. Wat deze parfums zo bijzonder maakte was het feit dat Patou ze had ontworpen naar de haarkleuren van de vrouw. Zijn eerste drie parfums, genaamd ‘Amour Amour’, ‘Que sais-je?’ en ‘Adieu sagesse’ waren bedoeld voor blondines, brunettes en rossige vrouwen.

De perfecte Calvados cocktail

Nu, in 2014, worden bartenders uitgedaagd om Jean Patou’s opvattingen ter harte te nemen bij het creëren van hun perfecte Calvados cocktail. Hiervoor dienen ze een foto aan te leveren met hierop afgebeeld hun beeld van de perfecte blonde, brunette of rossige man of vrouw. En voor deze persoon dienen ze vervolgens twee cocktails te ontwerpen en uiteraard te bereiden tijdens de competitie.

Dagindeling

De dag zal er als volgt uit gaan zien op 7 april 2014: In de ochtend vinden de Franse voorselecties plaats. Er zijn namelijk vooral Franse deelnemers en slechts een handjevol bartenders uit de rest van Europa. Vanaf 14:00 vinden de internationale finales plaats.

De regels zijn simpel. Gebruik Calvados in je cocktail. De deelnemer krijgt 7 minuten de tijd om een long drink voor te bereiden en 5 minuten voor een short drink.

Calvados organiseert dit evenement niet zonder gegronde reden. Het is aangetoond dat het evenement bijdraagt aan de verkoop van Calvados. 55% van de totale productie van het goedje is namelijk voor de export en zulke competities dragen bij aan de populariteit van  het merk bij internationale bartenders.

POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!