Home / Nieuws  / Breaking news: Geen Vodka Martini’s meer voor 007

Breaking news: Geen Vodka Martini’s meer voor 007

sterkedrank
banner

Ja je leest het goed. James Bond bestelt in de aankomende Bond film, Skyfall geen Vodka Martini meer. De gevleugelde zin “Vodka Martini shaken, not stirred” zit er dus niet meer in. Nu was ik persoonlijk toch al niet meer zo’n fan van deze James Bond (Daniel Craig) maar dit gaat zelf mij te ver of toch niet?

Uiteraard zit er in Skyfall wel weer een scene waarin onze James een drankje gaat bestellen maar als het geen Martini is, wat dan wel? Nou voor ons Nederlanders komt het dan toch allemaal wel weer goed, want hij gaat namelijk een oerhollandse Heineken bestellen aan de bar. Uiteraard heeft dit allemaal weer te maken met sponsoring en dergelijke maar toch is het jammer. Er zijn van die dingen in het leven die je als zekerheidjes hebt. Rozen zijn rood en dat soort dingen maar als James Bond geen “Vodka Martini shaken, not stirred” meer besteld dan kunnen we in mijn ogen nergens meer van op aan.

De nieuwe film, Skyfall zal overigens rond oktober van dit jaar in première gaan. Via deze link kun je het orginele recept en het verhaal achter de Vesper Martini van James Bond nog eens teruglezen. In de video hieronder hebben we trouwens nog een scene van Casino Royale waarin 007 een Dry Martini besteld en precies even uitlegt hoe hij hem wil hebben.

 

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!