Home / Nieuws  / Bacardi verandert uiterlijk fles

Bacardi verandert uiterlijk fles

bacardi-nieuwe-flessen
banner

Je hebt ze hier en daar misschien al op Facebook voorbij zien komen, Bacardi heeft nieuwe flessen! Maar wat is er nou zo anders aan deze nieuwe flessen? Wij waren erg benieuwd en delen graag onze bevindingen.

Een fles voor bartenders

De vorm van de fles heeft grotendeels zijn vorm behouden. Kleine veranderingen zoals een slanker en langer ontwerp zorgen ervoor dat de fles beter in evenwicht is. Dit is niet zonder reden! Bij het ontwerpen van de nieuwe fles heeft Bacardi namelijk rekening gehouden met de bartender!

Dat de fles ontworpen is met de bartender in het achterhoofd is geen verassing. Zo is de Bacardi Mojito en de Bacardi Cuba Libre wereldwijd een grote hit geweest wat misschien wel zorgde voor herleving van de cocktail. Het merk is opgebouwd door de velen bars over de hele wereld door ’s werelds beste bartenders! Niet zo gek dus dat ze bij het nieuwe ontwerp rekening houden met de bartender.

Andere namen

Een van de grotere veranderingen is misschien wel hoe ze hun verschillende rums gaan noemen. Wat eerder Superior, Gold en Black heette gaat voortaan als Carta Blanca, Carta Oro en Carta Negra door het leven. De Bacardo 8 draagt logischerwijs nog wel de naam Ocho. Een ander leuk feitje is dat het label wordt gemaakt van gerecycled vezel van suikerriet (een bijproduct bij het maken van rum, waarbij ze dus ook denken aan het milieu). De afbeeldingen van de fles vertellen het verhaal van de Bacardi familie.

Bacardi was zo enthousiast over hun nieuwe ontwerp dat ze een korte film hebben gepubliceerd.


POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!