Home / The Story Behind  / Voorronde Gin Mare Mediterranean Inspiration Competition

Voorronde Gin Mare Mediterranean Inspiration Competition

ciro-gin-mare
banner

Ciro Adriano de Georgio (Dvars Amsterdam) zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de finale van de Gin Mare Mediterranean Inspiration competitie dat plaatsvindt op 2 en 3 september in de Villa Mare op Ibiza. Zijn winnende creatie „Meraki” dat bestaat uit Gin Mare, Jasmijn siroop, citroensap, Sauvignon Blanc en basilicum blaadjes is geïnspireerd door het gelijknamige Griekse woord dat gebruikt wordt om iets te beschrijven dat je met je ziel, creativiteit of uit liefde doet.
ginmarecompetition-133

De weg naar de finale

De Nederlandse voorronde georganiseerd door Gusta Brands, importeur van Gin Mare vond plaats op 30 juni in The Harbour Club, waar in een Mediterrane setting 17 deelnemers streden voor een plek bij de laatste 4.
ginmarecompetition-265
Een vakkundige jury bestaande uit Andrew Nicholls, Arno van Eijmeren, Lydia Soedadi en chefkok Jaimie van Heije hadden de taak om deze bartenders te beoordelen op hun Bloody Mare (een variant van de Red Snapper) en op de Mare Nostrum, een eigen creatie.

De deelnemers moesten zich voor deze 2 cocktails laten inspireren door De Middellandse Zee: de unieke lifestyle, het eten, het klimaat en het gevoel van vrijheid. Deze zijn namelijk allen belangrijk bij het maken van Gin Mare, een Spaanse maar bovenal een Mediterrane gin, gemaakt met kruiden als basilicum, tijm, rozemarijn en Arbequina olijven.

Van deze 17 deelnemers wisten Danil Nevsky (Tales & Spirits), Rob Rademaker (A-bar), Alberto Matallana (Level) en Ciro Adriano de Georgio het beste de Mediterrane waarden te vertalen naar hun creaties.
ginmarecompetition-346

Winnaar Nederlandse voorronde

De uiteindelijke winnaar van deze 4 topbartenders werd bepaald in een bijzondere setting net buiten Barcelona. In het oude vissersdorp Vilanova i la Geltrú staat namelijk de distilleerderij waar Gin Mare wordt gemaakt. In de oude kapel, die ooit op het strand stond en waar vissers beden voor een behouden vaart, staat nu de distilleerketel waar Gin Mare deels wordt gemaakt.
gin-mare-spanje

De perfecte locatie om de 4 finalisten hun cocktail nogmaals te laten presenteren. Helemaal hetzelfde als in Amsterdam was het niet voor de finalisten, want ze hadden de kans om hun creaties in de tussentijd nog verder te ontwikkelen en bij elke cocktail een foodpairing te bedenken. Hoewel de verschillen bijzonder klein waren, lukte het Ciro Adriano de Georgio uiteindelijk om als beste de Mediterrane kwaliteiten van Gin Mare naar voren te laten komen.

Wij wensen Ciro Adriano de Georgio heel veel succes in Ibiza tijdens de finale op 2 en 3 september 2014!

Tekst: Albert van Beeck Calkoen & Ming Chao

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!