Home / The Story Behind  / The Spirit Society | Patrón edition

The Spirit Society | Patrón edition

patron
banner

Afgelopen maandag 29 september vond The Spirit Society plaats op een prachtige locatie in Amsterdam. Deze informele bijeenkomst voor geïnteresseerde stond dit keer in zijn geheel in teken van Tequila en is in zijn geheeld mede mogelijk gemaakt door het 100% agave merk Patrón.

patron-start

Aan de Nes 116 in het hart van de stad werden vanaf de middag zo’n 75 bartenders, ondernemers en liefhebbers van tequila ontvangen. Deze werden warm gehouden met een welkomst drankje terwijl de hoofdspreker van de dag; Tomas Estes zijn presentatie voor de pers afronde in de mysterieuze kelder van het pand.

Kick off Spirit Society Tequila edition

Nadat iedereen elkaar de hand heeft kunnen schudden en heeft kunnen vertellen hoe zijn of haar weekend was, begon de programmering in de seminar room. De dag werd afgetrapt door Ricardo Sporkslede met de introductie van de Patrón tequila cocktail competitie. Hierbij werd alles duidelijk gemaakt over de competitie die nu officieel van start is gegaan, eventuele vragen over formaliteiten werden beantwoord om daarna door te gaan naar de eerste spreker, niemand minder dan Tequila Ambassador Tomas Estes.

patron-tomas-estes

Gezien het gezelschap is Tomas aardig diep ingegaan op de details van in dit geval de agave plant. Hierbij heeft hij niet alleen tequila behandeld maar ook haar stoute broertje; Mezcal.

Seminar Door 74

patron-door74
Het 2e seminar werd gehouden door niemand minder dan het hele Door74 team. Op een zeer speelse en originele manier werden hier als inspiratie op de Patrón cocktail competitie een aantal Patrón cocktails gepresenteerd.

Seminar Tales & Spirits

patron-tales-spirits
Na een korte pauze met een aantal Paloma’s was het de taak van het team van Tales & Spirits om de nu iets wat jolige groep tequila aficionados onder bedwang te houden. Dit is wederom met een bijzonder originele cocktail presentatie gelukt door Boudewijn, Lydia en het team. Ze hebben de zaal door een sprookje geleid met een aantal tequila cocktail intermezzo’s.

Een dag als dit kan natuurlijk niet worden afgesloten zonder een borrel. Dus werd deze zeer succesvole Spirit Society afgesloten met een Patrón waardige cocktail borrel, vol Paloma’s en Tommy’s Margarita’s.
patron-bar

De cocktail competitie

patron-tequila
De Spirit Society was natuurlijk ook de officiële kick off van de Patron cocktail competitie. Deze competitie bestaat uit 2 voorrondes en een finale, de winnaar van de competitie wint een exclusieve reis naar Mexico. Een geweldige prijs om jezelf onder te dompelen in de wereld van tequila! Wil je alle ins en out van de competie weten?

Download dan het reglement.

Wij hopen iedereen weer te zien bij de volgende editie.

Foto’s: Patrón Tequila

POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!