Home / The Story Behind  / Patrón cocktailcompetitie: Tweede ronde

Patrón cocktailcompetitie: Tweede ronde

patron
banner

De 15 deelnemers die door waren naar de tweede ronde van de Patrón cocktailcompetitie mochten zichzelf bewijzen met een nieuwe Patrón cocktail. Anders dan de eerste ronde waar ze hun signature recepten online mochten opsturen, werden ze ditmaal bezocht door juryleden Ricardo Sporkslede en Lydia Soedadi.

Jureren dag 1

Dinsdag 4 november mochten Ricardo en Lydia afreizen naar Breda waar ze Choon-Leong Lai (Parc Breda) een bezoek brachten. Choon-Leong presenteerde daar zijn cocktail Tres Colores, hiervoor gebruikte hij homemade koriander & rode peper siroop, verse koriander, gember, Patrón Reposado, Domain de Canton, vers geperste tomatensap, citroensap en een schuim van verse galiameloen.

Hierna vervolgden Lydia en Ricardo hun reis naar Rotterdam waar ze werden ontvangen door Alberto Matallano en Romario van der Stap bij Level. Alberto presenteerde de Abeja Negra (vertaald: zwarte bij), een cocktail dat bestaat uit Patrón Reposado, verse limoensap, biologische agave siroop en huisgemaakte decanter bitters.

De dag was nog niet voorbij want de beurt was aan Utrecht waar Daniel Lansbergen en Marcel van der Ben hun cocktail presenteerden bij restaurant de Branding. Daniel maakte de Left Hand Pinky met Patrón Silver, granaatappelsap, rode bietensap, limoensap, een heel ei en zout. Marcel maakte de Ai Caramba met Patrón Silver, Mexican shrub, witte grapefruitsap en acid phosphate.

Jureren dag 2

Woensdag 5 november mochten Lydia en Ricardo iets dichter bij huis jureren, Amsterdam was namelijk aan de beurt. Lukas Sedlmaier van Floor17 was de eerste deelnemer van de dag, hij maakte voor de tweede ronde de Patrón Affogato a Cocktail bestaande uit Patrón Anejo, Patrón X.O. cafe, kokosmelk geïnfuseerd met orangezest, limoenzest, vanille en kaneel geblend met vanille-ijs en Cafe Olla.

Vanuit Floor17 bezochten de juryleden Tales & Spirits waar Danil Nevski te bewonderen was met zijn cocktail op basis van Patrón Silver Jim Brands van Door74 was de volgende in de rij. Hij liet de jury de Dia de Maguey proeven, een cocktail dat bestaat uit Patrón Blanco, Chartreuse Jaune, siroop van rozenbladeren en gember, limoensap en Fentimans. Ricardo en Lydia hoefden niet ver te reizen naar hun volgende locatie, in dezelfde straat zit namelijk ook Snappers waar Oscar Steginga zijn cocktail presenteerde met Patrón Anejo, Carpano Antica Formula en Noily Prat.

Vanuit Snappers vervolgden de twee cocktailkenners naar The Fabulous Shaker Boys waar Kristian Jagerman en Jonathan van Dorp hun cocktail hebben gepresenteerd. Kristian maakte de Alpine Prince met Patrón Reposado, Jagerman’s Alpine bitterlikeuren pine infused agave siroop. Jonathan presenteerde de El amor de mi vida dat bestaat uit Patrón Silver, rode grapefruitsap, limoensap, homemade grapefruitsiroop, Franziskaner weissbier en een snufje zout. Als laatste was Adriaan Innemee aan de beurt die zijn cocktail bij de Butcher presenteerde. Hij gebruikte hiervoor Patrón Anejo, Grand Marnier, Grapefruitsap, zwarte pepers agave siroop en limoensap.

De finalisten

Na lang beraad kwamen Lydia en Ricardo op de 9 deelnemers die in de finale mogen strijden om een geheel verzorgde reis naar Mexico! Dit zijn:

Lukas Sedlmaier
Daniel Lansbergen
Alberto Matallana
Jim Brands
Kristian Jagerman
Adriaan Innemee
Romario van der Stap
Danil Nevski
Choon-Leong Lai (Wildcard)

De finale van de Patron Tequila cocktailcompetitie zal plaatsvinden op 24 November 2014 om 19:30.

Locatie: Le Coq, Westerdoksplein 20-Brug, Amsterdam.

Het aantal plekken is beperkt! RSVP daarom naar info@fabulousshakerboys.com om te garanderen dat je erbij kan zijn! First come = first serve!

Geen gastenlijst = geen toegang

invitation

Wij wensen de deelnemers heel veel succes tijdens de finale!

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!