Home / The Story Behind  / Ivar de Lange

Ivar de Lange

banner

Deze maand is het de beurt aan bartender Ivar de Lange. Geboren in 1980 te Amsterdam, inmiddels werkzaam in Nijmegen bij Demain.

Wat is je inspiratie om bartender te worden?

Mijn inspiratie om bartender te worden is voornamelijk het plezier en de voldoening die ik krijg van het maken of serveren van de perfecte spirit of de perfecte cocktail en daarmee de gasten een onvergetelijke avond te bezorgen.

Wat is het meest belangrijke wat je als bartender moet onthouden?

Als bartender ben je er om de gast een onvergetelijke avond te bezorgen. De gast is koning en de perfecte cocktail of de perfecte spirit is dat drankje waar je precies mee aan de wensen en behoeften van je gast voldoet. Werk dus niet vanuit jezelf, maar vanuit de gast.

Welke producten vind je op dit moment interessant?

Op het moment zijn cognac, gin en whisky de spirits waar mijn grootste aandacht en interesse naar uitgaan. Daarnaast is de wijde range aan bitters die op dit moment op de markt te verkrijgen is, iets waar ik veel mee doe. Oude, klassieke recepten met eventueel een twist vind ik geweldig.

Wat is je favoriete cocktail op dit moment en hoe maak jij het?

Manhattan is al jaren mijn favoriet en dat zal het ook wel blijven. Met een mooie rye whisky, Lillet, Noilly Prat Dry en een dash Peychaud’s bitters. Een tequila, rum of cognac Manhattan doen het ook goed.

De laatste maanden heb ik ook de Hanky Panty opnieuw uitgevonden als aperitief cocktail. Plymouth navy strength, Noilly Prat en twee dashes Fernet Branca. Met Plymouth Navy Strength heeft hij net een iets ruiger randje.

Wat is je favoriete plek om cocktails te drinken?

Dat zou toch aan mijn eigen bar in Nijmegen zijn, Demain. Door onze relatieve isolatie in Nijmegen, is dat de enige plek waar cocktails gemaakt worden. Daarnaast zijn het natuurlijk ook verdomd goede cocktails.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!